Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Palkinnot jaettu Generation €uro ‑kilpailussa

20.6.2012

Lukuvuoden 2011–2012 Generation €uro Students’ Award ‑kilpailussa jaettiin tänään Euroopan tason palkinnot kansallisten kilpailujen voittajajoukkueille. Voittajat vastaanottivat palkintonsa EKP:n pääjohtajalta Mario Draghilta ja maansa kansallisen keskuspankin pääjohtajalta. Palkitut joukkueet tulevat 11:stä euroalueen maasta: Alankomaista, Belgiasta, Espanjasta, Italiasta, Irlannista, Itävallasta, Portugalista, Saksasta, Slovakiasta, Sloveniasta ja Suomesta. Joukkueiden opiskelijat voittivat retken Etelä-Saksassa sijaitsevaan Europa Parkiin, joka on yksi Euroopan suurimmista teemapuistoista.

Pääjohtaja Mario Draghi totesi tervetuliaispuheessaan, että Generation €uro Students’ Award ‑kilpailun tarkoituksena on tarjota ensimmäiselle eurosukupolvelle tilaisuus tutustua euroalueen rahapolitiikkaan ja sen rooliin taloudessa. Eurojärjestelmä pyrkii järjestämään kilpailuja säännöllisesti.

Lukuvuoden 2011–2012 kuluessa opiskelijat kävivät läpi kolme kilpailukierrosta. Kilpailu oli suunnattu 16–19-vuotiaille, ja kaiken kaikkiaan mukana oli yli 1 800 opiskelijaa eri puolilta euroaluetta. Heistä 528 selvisi ensimmäisen kierroksen monivalintatehtävästä ja sai kutsun toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella tehtävänä oli ennakoida EKP:n neuvoston maaliskuun 2012 korkopäätös ja perustella se ryhmätyönä kirjoitettavassa esseessä. Esseevastauksia saatiin 208. Kolmannella ja viimeisellä kierroksella parhaat ryhmät pääsivät ennakoimaan kesäkuun 2012 korkopäätöksen ja perustelemaan sen keskuspankin asiantuntijoille.

Victoria Fernandez Grande, jonka koulu (International College Spain) voitti kansainvälisten ja Eurooppa-koulujen sarjassa, kertoi oppivansa mielellään tosielämän talousasioita. Hän oli hyvin tyytyväinen saamaansa mahdollisuuteen tutustua talouteen varsinaisen opetusohjelman ulkopuolella ja soveltaa teoreettisia oppeja käytännössä.

Kilpailun verkkosivuilta ( Generation Euro Students' Award) löytyy lisätietoa kilpailusta sekä lista voittajien kouluista ja kuvia palkintoseremoniasta. Materiaalit ovat lisäksi tilattavissa osoitteesta generationeuro@ecb.europa.eu.

Taustatietoa toimittajille

Voittajakoulut kansallisissa kilpailuissa:

 1. Sint-Lodewijkscholen BuSO (Belgia)
 2. Centre scolaire Saint-Adrien Val Duchesse (Belgia)
 3. Private Kant-Oberschule, Berliini-Steglitz (Saksa)
 4. Marian College, Dublin (Irlanti)
 5. Istituto Tecnico Baruffi (Italia)
 6. Van Maerlantlyceum (Alankomaat)
 7. Bundeshandelsakademie Linz-Auhof (Itävalta)
 8. Escola Secundária de S. Lourenço (Portugali)
 9. Gymnázium Jura Hronca, Bratislava (Slovakia)
 10. Lahden yhteiskoulun lukio (Suomi)
 11. Srednja gradbena, geodetska in ekonomska šola Ljubljana (Slovenia)
 12. Colegio Xaloc de Hospitalet de Llobregat, Barcelona (Espanja)

Voittajakoulu kansainvälisten ja Eurooppa-koulujen sarjassa:

International College Spain

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle