Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE:

Euroopan keskuspankki ilmoittaa tukevansa toimenpiteitä, joilla pyritään estämään rahoitusjärjestelmän käyttö terrorismin rahoittamisessa

1.10.2001

Euroopan keskuspankin neuvosto kannattaa kaikilta osin niitä Yhdysvaltoihin kohdistuneiden terrori-iskujen jälkeisiä toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on estää rahoitusjärjestelmän käyttö terrorismin rahoittamisessa. On tärkeää, että korkeatasoista rahoitusjärjestelmää, jota euron käyttöönotto on entisestään vahvistanut, ei käytetä rikollisen toiminnan edistämisessä. Jotta suuri yleisö voi luottaa rahoitusjärjestelmään, on erityisen tärkeää, että rahoitusjärjestelmästä eivät hyödy sellaiset henkilöt tai järjestöt, joilla epäillään olevan yhteyksiä terrorismiin. Rahoitustoiminnan kansainvälistymisen vuoksi tulisi kaikkialla maailmassa ryhtyä mahdollisimman yhdenmukaisiin toimenpiteisiin, jotta voitaisiin estää rahoitusjärjestelmän käyttö terrorismin rahoittamisessa.

Eurojärjestelmä on valmis tekemään kaikkensa tukeakseen sellaisia toimenpiteitä, joilla estetään rahoitusjärjestelmän käyttäminen terrorismissa. Eurojärjestelmä toimii läheisessä yhteistyössä muiden toimivaltaisten kansainvälisten, eurooppalaisten ja kansallisten instituutioiden ja viranomaisten kanssa.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle