Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Eurojärjestelmä ja Venäjän keskuspankki yhteistyöhön pankkivalvonnan ja sisäisen tarkastuksen aloilla

20.3.2008

Eurojärjestelmä – eli Euroopan keskuspankki (EKP) ja euroalueen 15 kansallista keskuspankkia – ja Venäjän keskuspankki käynnistivät tänään kolmivuotisen yhteistyöohjelman pankkivalvonnan ja sisäisen tarkastuksen aloilla. Pankkivalvonnan alalla ohjelman tavoitteena on parantaa Venäjän keskuspankin institutionaalisia valmiuksia Venäjän pankkijärjestelmän vakauden ylläpitäjänä. Erityistä huomiota kiinnitetään Basel II ‑sopimuksen toimeenpanoon Venäjän pankkijärjestelmässä hyödyntäen kokemuksia sopimuksen toimeenpanosta Euroopan unionissa. Sisäisen tarkastuksen alalla tavoitteena on tukea Venäjän keskuspankin riskilähtöistä tarkastustoimintaa ja tarjota eurojärjestelmän asiantuntijoiden opastusta.

Ohjelmasta kertoivat tänään Moskovassa EKP:n varapääjohtaja Lucas D. Papademos, Venäjän keskuspankin ensimmäinen varapääjohtaja Gennadi G. Melikjan ja Euroopan komission Venäjän-edustuston johtaja Marc Franco. Euroopan unioni on varannut ohjelmalle rahoitusta 3 miljoonaa euroa osana EU:n ja Venäjän yhteistyöohjelmaa.

Ohjelman toteutus alkaa 1.4.2008. Eurojärjestelmästä ohjelmaan osallistuvat EKP:n lisäksi Saksan, Kreikan, Espanjan, Ranskan, Italian, Alankomaiden ja Itävallan keskuspankit sekä Suomen Pankki.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle