Menu

Omgivningar

Gröna bältet

Planer för att avsluta den sista delen av Frankfurts gröna bälte (GrünGürtel)

Planer för att avsluta den sista delen av Frankfurts gröna bälte (GrünGürtel)

© Europäische Zentralbank

Tomten för Europeiska centralbankens (ECB) nya lokaler ligger som i en korsning mellan två grönområden i Ostend: Mainuferparken (ett parkområde längs Main) och det gröna bältet (GrünGürtel). Det gröna bältets "hål" mellan Ostpark och Mainufer (flodbanken) ska täppas till i framtiden.

Hafenpark

Tillfällig utformning av varvet vid Ruhrorter Werft

Tillfällig utformning av varvet vid Ruhrorter Werft

© Robert Metsch

Planen är att förlänga Mainuferpark längs Hochkai i Ruhrorter Werft direkt genom Hafenpark till Honsellbrücke. Frankfurt stad kommer att organisera en stadsplanetävling för utformningen av Hafenpark.

Sport och motion

Målet är att tävlingen om Hafenpark ska ta hänsyn till den postindustriella omgivningen och kombinera de olika användningsområdena i modern form. Parken ska t.ex. fokusera på temat "sport och rörelse" genom att erbjuda möjligheter för flera användargrupper som inte är medlemmar i någon klubb. I princip ska Hafenpark ge dem som bor och arbetar i området ett grönområde där de kan koppla av och tillbringa sin fritid.

Kafé på Ruhrorter Werft

Ett nytt kafékomplex, som öppnar 2011, ska hålla öppet hela året på Ruhrorter Werft ungefär 250 meter från Hafenparks västra gräns. Den nya byggnaden ska kombineras med de k-märkta kranarna som speglar den tidigare hamnens industribakgrund. Denna kombination kommer att uppmärksammas speciellt genom byggnadens utsiktsplattform på kranspåren som ska vara öppen för allmänheten.