Menu

Ympäröivä alue

GrünGürtel-puistoalue

Suunnitelma GrünGürtel-puistoalueen laajentamiseksi

Suunnitelma GrünGürtel-puistoalueen laajentamiseksi

© Euroopan keskuspankki

Euroopan keskuspankin (EKP) uusien toimitilojen tontti sijaitsee kahden viheralueen – joenvarren puistoalueen (Mainuferpark) ja kaupunkia ympäröivän puiston (GrünGürtel) – liitoskohdassa. Puistoaluetta täydennetään vielä yhdistämällä joenvarren puisto Ostparkin puistoon.

Hafenpark

Ruhrorter Werft -telakka-alue muuttuu.

Ruhrorter Werft -telakka-alue muuttuu.

© Robert Metsch

Tarkoituksena on laajentaa joenvarren puistoa Ruhrorter Werft -telakka-alueen ylemmälle tasolle (Hochkai) ja aina Honsellbrücke-tiesillalle saakka. Frankfurtin kaupunki on järjestänyt kilpailun Hafenparkiksi nimetyn uuden puiston maisemasuunnittelusta.

Urheilua ja liikuntaa

Tarkoituksena on luoda Hafenparkista maisemoitu alue, jossa otetaan huomioon teollinen menneisyys ja yhdistetään eri käyttötarkoitukset modernilla tavalla. Puistoalueen teemana on urheilu ja liikunta, ja sen mukaisesti alueelle luodaan liikuntamahdollisuuksia urheiluseuroihin kuulumattomille käyttäjille. Hafenparkista on tarkoitus tehdä kaikille lähistöllä työskenteleville tai asuville viheralue rentoutumiseen ja vapaa-ajan viettoon.

Kahvila

Vuonna 2011 Ruhrorter Werft -telakka-alueelle avataan uusi kahvila, joka on auki vuoden ympäri. Kahvila rakennetaan noin 250 metrin päähän Hafenpark-puiston länsireunasta laiturialueen teollisesta menneisyydestä muistuttavien, kulttuuriperinnöksi luokiteltujen nostokurkien yhteyteen. Nostokurkien jalustalle tulee näköalatasanne, jonne yleisöllä on vapaa pääsy.