Menu

Ostend

Där stad och flod möts

Grossmarkthalle i stadsdelen Ostend i Frankfurt Ostend, 2002

Grossmarkthalle i stadsdelen Ostend i Frankfurt, 2002

© ECB/KingAir Luftfoto

Europeiska centralbankens (ECB) nya lokaler byggs på den tomt i stadsdelen Ostend i Frankfurt där den tidigare grossistmarknaden Grossmarkthalle, låg. Tomten ligger där stad och flod möts. Ostend, som är mycket mångsidig, har sanerats sedan 1990-talet och området har omorganiserats med hänsyn till dess urbana struktur. På andra sidan järnvägen finns hamnen Osthafen som fortfarande har den industriella prägel som tills nyligen var tydlig runt Grossmarkthalle. Två k-märkta kranar på varvet brevid Grossmarkthalle påminner om områdets industriella förflutna.

Strukturell förändring

Under kranarna på Ruhrorter Werft

Under kranarna på Ruhrorter Werft

© Robert Metsch

Det tidigare industriområdet längs floden Main, väster om Grossmarkthalle håller på att förvandlas till ett attraktivt bostadsområde med grönområden. Det är där Ostends utveckling med nya strukturer och byggnader märk bäst.

Stadens förvandling

Nya byggnader vid Weseler Werft

Nya byggnader vid Weseler Werft

© Robert Metsch

De senaste åren har Ostend förvandlats från att ha präglats av tillverkningsindustri till ett centrum för tjänstesektorn. Områdets centrala genomfartsled är Hanauer Landstrasse som är som en magnet för ett allt större antal tjänsteföretag och kulturanläggningar.