Voor het onderwijs

De ECB heeft allerlei multimediale middelen beschikbaar om jongeren, scholieren en het grote publiek meer kennis te laten opdoen over fundamentele economische begrippen zoals inflatie en prijsstabiliteit.

We hebben ook een reeks interactieve games ontwikkeld, en organiseren de Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie).De "Euro Run"-wedstrijd loopt tot februari 2016

Euro Run game

Als je tussen 9 en12 jaar oud bent en je woont in het eurogebied, doe dan nu mee aan de wedstrijd. Je hebt tot 25 februari 2016 de tijd om te proberen je prijs te winnen.Neem deel aan de Generation €uro Students’ Award

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Geïnteresseerd in economie? Wil je meer te weten komen over de ECB en monetair beleid? Schrijf je dan in voor de Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie), een wedstrijd waaraan scholierenteams van alle middelbare scholen in het eurogebied kunnen deelnemen.

Generation €uro Students’ Award
De ECB legt uit

Zoekt u informatie en achtergrondmateriaal over de ECB? Wilt u een grondiger kennis van sommige kwesties waarmee de ECB te maken heeft?

Uitleg en toelichting