Voor het onderwijs

De ECB heeft allerlei multimediale middelen beschikbaar om jongeren, scholieren en het grote publiek meer kennis te laten opdoen over fundamentele economische begrippen zoals inflatie en prijsstabiliteit.

We hebben ook een reeks interactieve games ontwikkeld, waarvan enkele beschikbaar zijn als apps voor smartphones, en we organiseren de Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie).

De wedstrijd “Tetris® nieuw €50-biljet” is nu afgelopen

De wedstrijd “Tetris® nieuw €50-biljet” is nu afgelopen en we bedanken iedereen die heeft meegedaan. Ben jij een van de gelukkige winnaars van een nieuw bankbiljet van €20 in een afgesloten blok van helder plexiglas? Kijk nu op de lijst!

Neem deel aan de Generation €uro Students’ Award

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Geïnteresseerd in economie? Wil je meer te weten komen over de ECB en monetair beleid? Schrijf je dan in voor de Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie), een wedstrijd waaraan scholierenteams van alle middelbare scholen in het eurogebied kunnen deelnemen.

Generation €uro Students’ Award


Games en apps

Games en apps van de ECB

Speel de games van de ECB! Ontdek het nieuwe €50-bankbiljet met Tetris. Kom meer te weten over de bankbiljetten en munten met Euro Run en Euro Cash Academy. Verzamel documenten voor de Raad van Bestuur op de Top Floor. Bepaal de rentetarieven met €conomia en kom meer te weten over inflatie met Inflation Island.


De ECB legt uit

Zoekt u informatie en achtergrondmateriaal over de ECB? Wilt u een grondiger kennis van sommige kwesties waarmee de ECB te maken heeft?

Uitleg en toelichting