Ismeretterjesztő anyagok

Az EKB sokféle multimédiás eszközzel segíti a fiatalokat, diákokat és a nagyközönséget az olyan közgazdasági alapfogalmak megismerésében mint például az infláció és az árstabilitás.

Egy interaktív játékokból álló sorozatot is kidolgoztunk, amelynek néhány eleme okostelefonos app formájában is rendelkezésre áll, továbbá €urogeneráció néven diákvetélkedőket szervezünk.

Ne késlekedjen, nevezzen be az új 50 €-s Tetris® versenyére!

Nevezzen be az új 50 €-s Tetris® versenyére, és a biztonsági elemek feltárásával fedezze fel az új bankjegyet! A legjobb 100 játékos nyereményben részesül.

Minden 18. életévét betöltött EU-állampolgár nevezését várjuk július 5. és augusztus 29. között. A játék számítógépen és mobiltelefonon egyaránt elérhető, és ha ügyes, bekerülhet a szerencsés nyertesek közé.

Nevezzen be az €urogeneráció diákvetélkedőre!

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Érdeklődik a közgazdaságtan iránt? Szeretne többet megtudni az EKB-ról és a pénzpolitikáról? Ha igen, érdemes beneveznie az €urogeneráció diákvetélkedőre, amely az euroövezet középiskoláiból várja a diákcsapatok jelentkezését.

€urogeneráció diákvetélkedő


Játékok és appek

EKB-s játékok és appek

Játsszon EKB-s játékokkal! Ismerkedjen meg az új 50 €-s bankjeggyel a Tetris segítségével. Ismerje meg a bankjegyeket és az érméket a Euro Run és a Euro Cash Academy játékon keresztül. A Top Floor című játékban dokumentumokat kell eljuttatnia a Kormányzótanácshoz. Az €conomia középpontjában a jegybanki alapkamat, Inflation Islandében pedig az infláció fogalma áll.


Az EKB tájékoztat

Tájékozódni szeretne az Európai Központi Bankról, és ismeretterjesztő anyagokat keres? Szeretne közelebbről is megismerkedni a bankot foglalkoztató kérdésekkel?

Kisokos