Utbildningsmaterial

ECB har en stor mängd multimediematerial som hjälper ungdomar, elever och allmänheten att lära sig mer om grundläggande ekonomiska begrepp som exempelvis inflation och prisstabilitet.

Vi har dessutom utarbetat en serie interaktiva spel, varav några finns som mobilappar, och anordnar elevtävlingen Generation €uro Students’ Award.

Gå med i Tetris®-tävlingen om nya €50 nu!

Gå med i Tetris®-tävlingen om nya €50 och upptäck den nya sedelns säkerhetsdetaljer. De bästa 100 deltagarna vinner ett pris.

Tävlingen är öppen för alla EU-medborgare över 18 år mellan den 5 juli och den 29 augusti. Spela nu på din dator eller mobiltelefon och bli en av de lyckliga vinnarna!

Var med i Generation €uro Students’ Award

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Är du intresserad av ekonomi? Vill du lära dig mer om ECB och penningpolitik? Anmäl dig i så fall till Generation €uro Students’ Award, en tävling som är öppen för lag med elever från gymnasier i euroområdet.

Generation €uro Students’ Award


Spel och appar

ECB:s spel och appar

Spela ECB:s spel! Upptäck den nya 50-eurosedeln med Tetris. Lär dig om sedlar och mynt med Euro Run och Euro Cash Academy. Samla in dokument åt ECB-rådet på Top Floor. Sätt räntor med €conomia och få reda på mer om inflation med Inflation Island.


ECB förklarar

Letar du efter information och material om ECB? Har du tänkt gräva djupare i några av de frågor som rör ECB?

Förklaringar