Utbildningsmaterial

ECB har ett stort utbud av multimediematerial som hjälper ungdomar, studenter och allmänheten att lära sig mer om fundamentala ekonomiska begrepp, som exempelvis inflation och prisstabilitet.

Vi har även utvecklat flera interaktiva spel (vissa finns tillgängliga som appar till din smartphone), och vi håller tävlingen Generation €uro Students’ Award.

ECB Youth Dialogue: #AskDraghi

ECB Youth Dialogue

Tack för alla fantastiska frågor som inkom till ordförande Draghi om Europas ekonomiska återhämtning, kryptovalutor och risken för en ny global ekonomisk kris.


Se hans svar på de utvalda frågorna och delta i debatten!

Ta reda på mer

Prova den nya versionen av Euro Cash Academy

Figur från Euro Cash Academy.

Med Euro Cash Academy kan du med ett par enkla tipsfrågor eller genom att "utforska" ett virtuellt torg lära dig mer om eurosedlar och deras säkerhetsdetaljer. Också tillgängligt som app för smartphone. Upptäck mer genom att prova den senaste versionen.


Var med i Generation €uro Students’ Award

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Är du intresserad av ekonomi? Vill du lära dig mer om ECB och penningpolitik? Anmäl dig i så fall till Generation €uro Students’ Award, en tävling som är öppen för lag med elever från gymnasier i euroområdet.

Generation €uro Students’ Award


Spel och appar

ECB:s spel och appar

Spela ECB:s spel! Lär dig om sedlar och mynt med Euro Run och den nya versionen av Euro Cash Academy. Samla in dokument åt ECB-rådet på Top Floor. Sätt räntor med €conomia och få reda på mer om inflation med Inflation Island.


ECB förklarar

Letar du efter information och material om ECB? Har du tänkt gräva djupare i några av de frågor som rör ECB?

Förklaringar