Obrazovni sadržaji

ESB nudi različite multimedijske sadržaje koji pomažu mladim ljudima, učenicima i široj javnosti da saznaju više o osnovnim ekonomskim pojmovima, kao što su inflacija i stabilnost cijena.

Stvorili smo također više interaktivnih igara, dio kojih je dostupan i kao aplikacija za pametne telefone, te organizirali učeničko natjecanje €urogeneracija.

Dijalog ESB-a s mladima: #AskDraghi

ECB Youth Dialog

Želite li postaviti pitanje o europskom gospodarskom oporavku, bitcoinu ili vjerojatnosti nove svjetske gospodarske krize? Uključite se u Dijalog ESB-a s mladima na internetu i pošaljite svoje pitanje predsjedniku Mariju Draghiju do 12.00 23. siječnja 2018.

saznajte više

Isprobajte novu verziju aplikacije Euro Cash Academy

lik iz aplikacije Euro Cash Academy

Aplikacija Euro Cash Academy omogućuje upoznavanje euronovčanica i njihovih zaštitnih obilježja rješavanjem jednostavna kviza ili »razgledavanjem« virtualna gradskog trga. Dostupna je i kao aplikacija za pametni telefon. Otkrijte još više u najnovijoj verziji!


Sudjeluj u učeničkom natjecanju €urogeneracija

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Zanima te ekonomija? Želiš li znati više o ESB-u i monetarnoj politici? Prijavi se na učeničko natjecanje €urogeneracija koje je namijenjeno timovima učenika srednjih škola u europodručuju.

Učeničko natjecanje €urogeneracija


Igre i aplikacije

Igre i aplikacije ESB-a

Zaigrajte igre ESB-a! Učite o novčanicama i kovanicama igrajući Euro Run i služeći se novom verzijom aplikacije Euro Cash Academy. Prikupite dokumente za Upravno vijeće u igri Top Floor. Odredite kamatne stope u igri €conomia i doznajte više o inflaciji igrajući Inflation Island.


ESB objašnjava

Tražite li informacije i izvore podataka o ESB-u? Želite li podrobnije informacije o pitanjima kojima se ESB bavi?

Objašnjavamo