Materiale didactice

Știi cine se ocupă de euro? Ce este inflația? Și de ce este importantă stabilitatea prețurilor?

Află răspunsurile la aceste întrebări, precum și la multe altele în această introducere de trei minute privind rolul și misiunile BCE și ale Eurosistemului.


Jocuri, simulări și animații

TOP FLOOR

TOP FLOOR – Poți ajunge până sus?

Crezi că știi ce înseamnă BCE și Eurosistemul? Încearcă acest joc pentru a-ți testa cunoștințele!

Vei avea de răspuns la întrebări despre rolurile și misiunile BCE, ale Eurosistemului și ale Sistemului European al Băncilor Centrale. Răspunde corect și adună cele șapte documente informative pentru Consiliul guvernatorilor, înainte de ședința de la ultimul etaj în care acesta va decide asupra ratelor dobânzilor în zona euro!

TOP FLOOR – Poți ajunge până sus?

ECONOMIA

ECONOMIA – Jocul de politică monetară

Poți să menții inflația sub control? Nivelul acesteia trebuie să rămână scăzut – ușor sub 2% – și stabil.

Available on the App Store

ECONOMIA este un joc care oferă explicații simple despre modul de funcționare a politicii monetare. Jocul nu reflectă neapărat opiniile Băncii Centrale Europene sau ale vreunei alte bănci centrale din zona euro.

ECONOMIA – Jocul de politică monetară

Inflation Island

Inflation Island – Efectele inflației asupra economiei

Știi care este diferența dintre deflație, stabilitatea prețurilor, inflație ridicată și hiperinflație? Află jucând „Inflation Island”!

Inflation Island

Pentru școli

Logoul concursului pentru elevi „Generația euro”

Te interesează economia? Atunci înscrie-te la concursul pentru elevi „Generația euro”! Concursul se adresează elevilor de liceu din zona euro care doresc să afle mai multe informații despre stabilitatea prețurilor, BCE și politica monetară. Câștigătorii vor participa la evenimentul de decernare a premiilor organizat la Frankfurt și vor primi un premiu din partea președintelui BCE!

Concursul pentru elevi „Generația euro”
Ana și Alex

Combinând jocuri, prezentări interactive, publicații și o expoziție, „Școala euro” reprezintă un concept nou, care are la bază mai multe instrumente educative.
Obiectivul școlii este de a asigura o mai bună informare cu privire la bancnotele și monedele euro, precum și la elementele lor de siguranță, într-un mod atrăgător și distractiv.

Școala euro
Ana, Alex și monstrul inflației

Această colecție de materiale – destinată profesorilor și adolescenților – explică importanța stabilității prețurilor din perspectiva consumatorului final. Este formată dintr-un videoclip cu durata de opt minute, o broșură informativă pentru elevi și o broșură pentru profesori.

Desen animat privind stabilitatea prețurilor (pentru școli)

Alte informații