Materiale educative

BCE oferă o gamă variată de resurse multimedia pentru a ajuta tinerii, elevii și publicul larg să afle mai multe despre concepte economice de bază precum inflația și stabilitatea prețurilor.

De asemenea, am elaborat o serie de jocuri interactive, unele dintre acestea fiind disponibile ca aplicații pentru smartphone, și organizăm concursul pentru elevi „Generația €uro”.

Concursul „Tetris® Noua bancnotă de 50 EUR” s-a încheiat

Concursul „Tetris® Noua bancnotă de 50 EUR” s-a încheiat și am dori să mulțumim tuturor participanților. Vă numărați printre norocoșii câștigători ai unei bancnote noi de 20 EUR în suport de plexiglas transparent? Verificați lista acum!

Participați la concursul pentru elevi „Generația €uro”

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Te interesează economia? Dorești să îți îmbogățești cunoștințele legate de BCE și politica monetară? Atunci înscrie-te la concursul pentru elevi „Generația €uro”, care se adresează echipelor de elevi din liceele din zona euro.

Concursul pentru elevi „Generația €uro”


Jocuri și aplicații

Jocurile și aplicațiile BCE

Jucați jocurile oferite de BCE! Descoperiți noua bancnotă de 50 EUR jucând Tetris. Aflați informații despre bancnote și monede cu ajutorul Euro Run și al Euro Cash Academy. Adunați documente pentru Consiliul guvernatorilor jucând Top Floor. Stabiliți ratele dobânzilor în €conomia și aflați mai multe despre inflație cu Inflation Island.


BCE explică

Căutați informații și surse de informare referitoare la BCE? Ați dori să vă aprofundați cunoștințele despre unele dintre activitățile în care este implicată BCE?

Materiale explicative