Materiale educative

BCE oferă o gamă variată de resurse multimedia pentru a ajuta tinerii, elevii și publicul larg să afle mai multe despre concepte economice de bază precum inflația și stabilitatea prețurilor.

De asemenea, am elaborat o serie de jocuri interactive, unele dintre acestea fiind disponibile ca aplicații pentru smartphone, și organizăm concursul pentru elevi „Generația €uro”.

Inițiativa ECB Youth Dialogue: #AskDraghi

Inițiativa ECB Youth Dialogue

Vă mulțumim pentru toate întrebările excelente pe care le-ați trimis președintelui Draghi cu privire la redresarea economică în Europa, monedele criptografice și posibilitatea unei noi crize economice mondiale.


Urmăriți răspunsurile președintelui la întrebările selectate, apoi participați la dezbatere!

Mai mult

Participați la concursul pentru elevi „Generația €uro”

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Te interesează economia? Dorești să îți îmbogățești cunoștințele legate de BCE și politica monetară? Atunci înscrie-te la concursul pentru elevi „Generația €uro”, care se adresează echipelor de elevi din liceele din zona euro.

Concursul pentru elevi „Generația €uro”


Jocuri și aplicații

Jocurile și aplicațiile BCE

Jucați jocurile BCE! Învățați despre bancnotele și monedele euro jucând Euro Run (pentru iPhone și Android) și noua versiune a Euro Cash Academy (pentru iPhone și Android).
Adunați documente pentru Consiliul guvernatorilor jucând Top Floor. Stabiliți ratele dobânzilor în €conomia și aflați mai multe despre inflație în Inflation Island.


BCE explică

Căutați informații și surse de informare referitoare la BCE? Ați dori să vă aprofundați cunoștințele despre unele dintre activitățile în care este implicată BCE?

Materiale explicative