Materiale educative

BCE oferă o gamă variată de resurse multimedia pentru a ajuta tinerii, elevii și publicul larg să afle mai multe despre concepte economice de bază precum inflația și stabilitatea prețurilor.

De asemenea, am elaborat o serie de jocuri interactive, unele dintre acestea fiind disponibile ca aplicații pentru smartphone, și organizăm concursul pentru elevi „Generația €uro”.

Concursul „Euro Video Challenge”

Felicitări câștigătorilor concursului „Euro Video Challenge”, Jason Halbgewachs și Michiel Van Aarnhem! Urmăriți videoclipul câștigător realizat de aceștia, precum și videoclipurile clasate pe locurile al doilea și al treilea. Mulțumim tuturor participanților pentru că au transformat economia într-un subiect captivant și ușor de înțeles!

Mai mult

Încercați noua versiune a jocului „Euro Cash Academy”

Personaj din jocul „Euro Cash Academy”

„Euro Cash Academy” vă permite să aflați mai multe despre bancnotele euro și elementele lor de siguranță răspunzând la un chestionar simplu sau explorând o piață dintr-un oraș virtual. Există și ca aplicație pentru smartphone-uri. Descoperiți mai mult jucând ultima versiune a jocului.


Participați la concursul pentru elevi „Generația €uro”

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Te interesează economia? Dorești să îți îmbogățești cunoștințele legate de BCE și politica monetară? Atunci înscrie-te la concursul pentru elevi „Generația €uro”, care se adresează echipelor de elevi din liceele din zona euro.

Concursul pentru elevi „Generația €uro”


Jocuri și aplicații

Jocurile și aplicațiile BCE

Jucați jocurile oferite de BCE! Aflați informații despre bancnote și monede cu ajutorul Euro Run și al noii versiuni a Euro Cash Academy. Adunați documente pentru Consiliul guvernatorilor jucând Top Floor. Stabiliți ratele dobânzilor în €conomia și aflați mai multe despre inflație cu Inflation Island.


BCE explică

Căutați informații și surse de informare referitoare la BCE? Ați dori să vă aprofundați cunoștințele despre unele dintre activitățile în care este implicată BCE?

Materiale explicative