Oppimateriaalia

Tiedätkö, kuka huolehtii eurosta? Mitä on inflaatio? Miksi hintavakaus on tärkeää?

Vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat tästä kolmen minuutin videosta, jossa esitellään EKP:n ja eurojärjestelmän toimintaa ja tehtäviä.


Pelejä ja videoita

Top Floor

TOP FLOOR – Hissi huipulle

Tunnetko EKP:n ja eurojärjestelmän kuin omat taskusi? Testaa tietosi Top Floor -pelissä.

Pelissä sinun tulee koota EKP:n neuvoston tarvitsemia asiakirjoja ja toimittaa ne perille. Saat vastattavaksesi kysymyksiä EKP:stä, eurojärjestelmästä ja Euroopan keskuspankkijärjestelmästä sekä niiden tehtävistä, ja kustakin oikeasta vastauksesta saat asiakirjan. Jos onnistut keräämään kaikki seitsemän tarvittavaa asiakirjaa, pääset viemään ne ylimmän kerroksen kokoushuoneeseen, jossa EKP:n neuvosto tekee päätöksiä euroalueen koroista.

Top Floor – Hissi huipulle

€CONOMIA

€CONOMIA – Rahapolitiikkapeli

Onnistutko pitämään inflaation kurissa? Sen tulisi pysyä vakaana hieman alle 2 prosentissa.

Available on the App Store

€CONOMIA-pelissä selitetään helppotajuisesti, mitä rahapolitiikka on. Pelin sisältö ei välttämättä aina edusta Euroopan keskuspankin tai muiden euroalueen keskuspankkien näkemyksiä.

€CONOMIA – Rahapolitiikkapeli

Inflation Island

Inflation Island - Kuinka inflaatio vaikuttaa talouteen

Pelissä opit, mitä deflaatiolla, hintavakaudella, nopealla inflaatiolla ja hyperinflaatiolla tarkoitetaan ja miten ne vaikuttavat.

Inflation Island

Kouluille

Generation Euro Students' Award

Oletko kiinnostunut taloudesta? Osallistu euroalueen keskiasteen opiskelijoille tarkoitettuun Generation €uro Students’ Awardiin ja opi uutta hintavakaudesta, EKP:stä ja rahapolitiikasta. Voittajat kutsutaan Frankfurtissa pidettävään tilaisuuteen, jossa EKP:n pääjohtaja jakaa palkinnot.

Generation Euro Students’ Award
Euro-opintie

Euro-opintie on uusi oppivälinekokonaisuus, johon kuuluu opettavaisia pelejä, interaktiivisia esityksiä, useita julkaisuja sekä näyttely.
Tarkoituksena on lisätä tietämystä euroseteleistä ja -kolikoista sekä niiden turvatekijöistä viihdyttävällä tavalla.

Euro-opintie
Animaatioelokuva kouluille

Oppimateriaalisarja on tarkoitettu opettajille ja nuorille. Siinä selitetään hintavakauden merkitystä kuluttajille. Sarjaan kuuluvat 8 minuutin animaatioelokuva sekä oppilaan ja opettajan oppaat.

Hintavakaus – tietopaketti kouluille

Muuta materiaalia

Mitä inflaatio on?

Mitä on inflaatio?

EKP pyrkii pitämään inflaatiovauhdin juuri alle 2 prosentissa. Miten inflaatio lasketaan, ja mitkä tekijät vaikuttavat siihen eniten?