Oppimateriaalia

EKP on laatinut nuorille, opiskelijoille ja suurelle yleisölle laajan valikoiman multimediamateriaaleja, joissa käydään läpi talouden peruskäsitteitä, esimerkiksi inflaatiota ja hintavakautta.

Valikoimaan kuuluu myös interaktiivisia pelejä (osa on saatavana myös älypuhelinsovelluksina), ja lisäksi on kehitetty Generation €uro Students’ Award ‑kilpailu.

Tetris® uusi 50 euron seteli ‑kilpailu on päättynyt

Tetris® uusi 50 euron seteli ‑kilpailu on nyt päättynyt. Kiitokset kaikille osallistujille. Palkintona on uusi 20 euron seteli akryylikehyksessä. Oletko sinä yksi voittajista? Voit tarkistaa sen alla olevasta linkistä.

Osallistu Generation €uro Students’ Award ‑kilpailuun

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Oletko kiinnostunut taloudesta? Haluatko oppia uutta EKP:stä ja rahapolitiikasta? Osallistu Generation €uro Students’ Award ‑kilpailuun, joka on tarkoitettu euroalueen keskiasteen opiskelijoille.

Generation €uro Students’ Award


Pelit ja sovellukset

EKP:n pelit ja sovellukset

EKP:n pelit ovat hauska tapa oppia lisää euroista ja taloudesta. Tetris-pelissä pääset paljastamaan uuden 50 euron setelin. Euro Run tutustuttaa seteleihin ja kolikoihin ja Euro Cash Academy eurosetelien turvatekijöihin. Top Floor ‑pelissä voit testata, riittävätkö tietosi huipulle asti. €conomia-pelissä pääset harjoittamaan rahapolitiikkaa ja päättämään ohjauskoroista, ja Inflation Island auttaa hahmottamaan, mitä inflaatio on.


Lisätietoa EKP:stä

Etsitkö lisätietoa ja oppimateriaalia EKP:stä? Haluaisitko tutustua tarkemmin johonkin EKP:n toiminta-alueeseen?

Oheistietoa