Oppimateriaalia

EKP on laatinut nuorille, opiskelijoille ja suurelle yleisölle laajan valikoiman multimediamateriaaleja, joissa käydään läpi talouden peruskäsitteitä, esimerkiksi inflaatiota ja hintavakautta.

Valikoimaan kuuluu myös interaktiivisia pelejä (osa on saatavana myös älypuhelinsovelluksina), ja lisäksi on kehitetty Generation €uro Students’ Award ‑kilpailu.

Euro Video Challenge -kilpailu

Kilpailuun lähetettiin mukaansatempaavia tarinoita taloudesta. Kiitos kaikille osallistujille!

Kilpailun voittivat Jason Halbgewachs ja Michiel Van Aarnhem. Onnittelut heille ja muille palkituille! Katso kolme parasta videota.

Lisätietoa

Euro Cash Academy – uusi versio

Euro Cash Academy -kuva

Tietovisassa voi testata tietonsa eurosetelien turvatekijöistä, ja tietoja voi kartuttaa tutustumalla turvatekijöihin virtuaalisella tutkimusretkellä. Euro Cash Academy on saatavilla myös mobiilisovelluksena. Tutustu sovelluksen uuteen versioon.


Osallistu Generation €uro Students’ Award ‑kilpailuun

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Oletko kiinnostunut taloudesta? Haluatko oppia uutta EKP:stä ja rahapolitiikasta? Osallistu Generation €uro Students’ Award ‑kilpailuun, joka on tarkoitettu euroalueen keskiasteen opiskelijoille.

Generation €uro Students’ Award


Pelit ja sovellukset

EKP:n pelit ja sovellukset

EKP:n pelit ovat hauska tapa oppia lisää euroista ja taloudesta. Euro Run tutustuttaa seteleihin ja kolikoihin ja Euro Cash Academy eurosetelien turvatekijöihin. Top Floor ‑pelissä voit testata, riittävätkö tietosi huipulle asti. €conomia-pelissä pääset harjoittamaan rahapolitiikkaa ja päättämään ohjauskoroista, ja Inflation Island auttaa hahmottamaan, mitä inflaatio on.


Lisätietoa EKP:stä

Etsitkö lisätietoa ja oppimateriaalia EKP:stä? Haluaisitko tutustua tarkemmin johonkin EKP:n toiminta-alueeseen?

Oheistietoa