Izobraževalna gradiva

ECB pripravlja celo vrsto multimedijskih gradiv, s pomočjo katerih lahko mladi, študenti in širša javnost spoznajo osnovne ekonomske koncepte, kot sta na primer inflacija in cenovna stabilnost.

Razvila je tudi serijo interaktivnih iger, od katerih so nekatere na voljo kot aplikacija za pametne telefone, ter organizira dijaško tekmovanje Generacija €uro.

Tekmovanje Tetris® novih 50 € je zaključeno

Tekmovanje Tetris® novih 50 € je zdaj končano. Vsem tekmovalcem se zahvaljujemo za sodelovanje in jih vabimo, da na seznamu preverijo, ali so se uvrstili med srečne zmagovalce, ki prejmejo novi bankovec za 20 € v prosojnem bloku. Preveri seznam!

Sodeluj v dijaškem tekmovanju Generacija €uro

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Te zanima ekonomija? Želiš izvedeti več o ECB in denarni politiki? Potem se prijavi na dijaško tekmovanje Generacija €uro. Namenjeno je ekipam dijakov in dijakinj, ki obiskujejo katero od srednjih šol v euroobmočju.

Dijaško tekmovanje Generacija €uro


Igre in aplikacije

Igre in aplikacije ECB

Preizkusite igre, ki jih je pripravila ECB! Spoznajte novi bankovec za 50 € s Tetrisom. Seznanite se z bankovci in kovanci s pomočjo igre »Euro Run« in Akademije za eurogotovino. Ali zberite dokumente in jih dostavite Svetu ECB v igri »Top Floor«. Lahko pa določite tudi obrestne mere v igri »€conomia« ali se poučite o inflaciji v igri »Inflation Island«.


ECB pojasnjuje

Iščete informacije in gradiva o ECB? Bi radi podrobneje raziskali kako temo, s katero se ukvarja ECB?

Pojasnjujemo