Izobraževalna gradiva

ECB pripravlja celo vrsto multimedijskih gradiv, s pomočjo katerih lahko mladi, študenti in širša javnost spoznajo osnovne ekonomske koncepte, kot sta na primer inflacija in cenovna stabilnost.

Razvila je tudi serijo interaktivnih iger, od katerih so nekatere na voljo kot aplikacija za pametne telefone, ter organizira dijaško tekmovanje Generacija €uro.

Dialog ECB z mladimi: #AskDraghi

Dialog ECB z mladimi

Hvala vsem, ki ste predsedniku ECB Mariu Draghiju zastavili vprašanje o gospodarskem okrevanju v Evropi, o kriptovalutah in o morebitni novi svetovni gospodarski krizi.

 

Oglejte si njegove odgovore na izbrana vprašanja in se vključite v razpravo.

Več

Sodeluj v dijaškem tekmovanju Generacija €uro

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Te zanima ekonomija? Želiš izvedeti več o ECB in denarni politiki? Potem se prijavi na dijaško tekmovanje Generacija €uro. Namenjeno je ekipam dijakov in dijakinj, ki obiskujejo katero od srednjih šol v euroobmočju.

Dijaško tekmovanje Generacija €uro


Igre in aplikacije

Igre in aplikacije ECB

Preizkusite igre, ki jih je pripravila ECB! Spoznajte bankovce in kovance v igri »Euro Run« (za iPhone in Android) in v novi različici Akademije za eurogotovino (za iPhone in Android).
Lahko tudi zberete dokumente in jih dostavite Svetu ECB v igri »Top Floor«. Ali pa poskusite najti pravo obrestno mero v igri »€conomia« in se naučite še več o inflaciji v igri »Inflation Island«.


ECB pojasnjuje

Iščete informacije in gradiva o ECB? Bi radi podrobneje raziskali kako temo, s katero se ukvarja ECB?

Pojasnjujemo