Izobraževalna gradiva

ECB pripravlja celo vrsto multimedijskih gradiv, s pomočjo katerih lahko mladi, študenti in širša javnost spoznajo osnovne ekonomske koncepte, kot sta na primer inflacija in cenovna stabilnost.

Razvila je tudi serijo interaktivnih iger, od katerih so nekatere na voljo kot aplikacija za pametne telefone, ter organizira dijaško tekmovanje Generacija €uro.

Dialog ECB z mladimi: #AskDraghi

ECB Youth Dialog

Imaš vprašanje o gospodarskem okrevanju v Evropi, o bitcoinu ali o verjetnosti nove svetovne gospodarske krize? Potem sodeluj v našem naslednjem dialogu ECB z mladimi in do 23. januarja 2018 do 12.00 po srednjeevropskem času pošlji svoje vprašanje predsedniku ECB Mariu Draghiju.

Več

Preizkusite novo različico Akademije za eurogotovino

Lik iz Akademije za eurogotovino

V Akademiji za eurogotovino lahko bankovce eura podrobneje spoznate tako, da rešite preprost kviz ali pa se sprehodite po virtualnem mestnem trgu. Na voljo je tudi kot aplikacija za pametne telefone. Poglobite svoje znanje v zadnji različici akademije!


Sodeluj v dijaškem tekmovanju Generacija €uro

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Te zanima ekonomija? Želiš izvedeti več o ECB in denarni politiki? Potem se prijavi na dijaško tekmovanje Generacija €uro. Namenjeno je ekipam dijakov in dijakinj, ki obiskujejo katero od srednjih šol v euroobmočju.

Dijaško tekmovanje Generacija €uro


Igre in aplikacije

Igre in aplikacije ECB

Preizkusite igre, ki jih je pripravila ECB! Spoznajte bankovce in kovance v igri »Euro Run« in v novi različici Akademije za eurogotovino. Lahko tudi zberete dokumente in jih dostavite Svetu ECB v igri »Top Floor«. Ali pa poskusite najti pravo obrestno mero v igri »€conomia« in se naučite še več o inflaciji v igri »Inflation Island«.


ECB pojasnjuje

Iščete informacije in gradiva o ECB? Bi radi podrobneje raziskali kako temo, s katero se ukvarja ECB?

Pojasnjujemo