Информационно-образователни материали

ЕЦБ предоставя широк набор от мултимедийни материали, за да помогне на младите хора, учениците, студентите и широката общественост да научат повече за основни икономически понятия като инфлация и ценова стабилност.

Също така сме разработили редица интерактивни игри, някои от които са налични като приложения за смартфон, и провеждаме ученическото състезание „€вро поколение“.

Включете се в състезанието „Tetris® Новите 50 €“!

Включете се в състезанието „Tetris® Новите 50 €“ и се запознайте с новата банкнота, като разкриете защитните ѝ елементи. 100-те участници с най-добър резултат ще спечелят награда.

Състезанието ще се проведе от 5 юли до 29 август и в него могат да участват всички граждани на ЕС, които са навършили 18 години. Играйте „Tetris® Новите 50 €“ на Вашия компютър или мобилен телефон и спечелете награда!

Участвайте в Ученическа награда „€вро поколение“

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Интересувате се от икономика? Искате да научите повече за ЕЦБ и за паричната политика? Включете се в Ученическа награда „€вро поколение“ – състезание, в което могат да участват ученически отбори от гимназиален курс в еврозоната.

Ученическа награда „€вро поколение“


Игри и приложения

ЕЦБ: игри и приложения

Играйте игрите на ЕЦБ! Запознайте се с новата банкнота от 50 € с Tetris. Опознайте банкнотите и монетите в Euro Run и Euro Cash Academy. Съберете документи за Управителния съвет в Top Floor. Определете лихвените проценти в €conomia и научете повече за инфлацията в Inflation Island.


ЕЦБ обяснява

Търсите ли информация и ресурси за ЕЦБ? Искате ли да се запознаете по-задълбочено с някои от въпросите, с които се занимава тя?

Ключова информация