Информационно-образователни материали

ЕЦБ предоставя широк набор от мултимедийни материали, за да помогне на младите хора, учениците, студентите и широката общественост да научат повече за основни икономически понятия като инфлация и ценова стабилност.

Разработихме и поредица интерактивни игри, някои от които са налични и като приложения за смартфон, и провеждаме ученическото състезание „€вро поколение“.

Диалог на ЕЦБ с младите хора: #AskDraghi

Диалог на ЕЦБ с младите хора

Благодарим Ви за всичките чудесни въпроси за икономическото възстановяване в Европа, криптовалутите и възможността за нова глобална икономическа криза, които изпратихте до председателя на ЕЦБ Драги.


Вижте неговите отговори на избраните въпроси и след това се включете в разискването!

Научете повече

Участвайте в Ученическа награда „€вро поколение“

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Интересувате се от икономика? Искате да научите повече за ЕЦБ и за паричната политика? Включете се в Ученическа награда „€вро поколение“ – състезание, в което могат да участват ученически отбори от гимназиален курс в еврозоната.

Ученическа награда „€вро поколение“


Игри и приложения

Игри и приложения на ЕЦБ

Играйте игрите на ЕЦБ! Опознайте банкнотите и монетите в Euro Run (за iPhone и Android) и в новата версия на Euro Cash Academy (за iPhone и Android).
Съберете документи за Управителния съвет в Top Floor. Определете лихвените проценти в €conomia и научете повече за инфлацията в Inflation Island.


ЕЦБ обяснява

Търсите ли информация и ресурси за ЕЦБ? Искате ли да се запознаете по-задълбочено с някои от въпросите, с които се занимава тя?

Ключова информация