Undervisningsmateriale

ECB har udarbejdet en lang række multimedieinformationsmaterialer for unge mennesker, studerende og den brede offentlighed, hvor man kan lære mere om grundlæggende økonomiske begreber, som fx inflation og prisstabilitet.

Vi har også udviklet en række interaktive spil, hvoraf nogle findes som apps til smartphones, ligesom vi uddeler Generation €uro Students' Award.

ECB Youth Dialogue: #AskDraghi

ECB Youth Dialogue

Tak for alle de gode spørgsmål til ECB's formand, Mario Draghi, om Europas økonomiske genopretning, kryptovalutaer og sandsynligheden for en ny global økonomisk krise.


Se hans svar på udvalgte spørgsmål, og deltag i debatten.

mere

Prøv den nye version af Euro Cash Academy

Person fra Euro Cash Academy.

Euro Cash Academy giver dig mulighed for af lære om eurosedlerne og deres sikkerhedselementer, enten ved at svare på spørgsmålene i en quiz eller ved at se dig nærmere om på en virtuel plads. Euro Cash Academy findes også som smartphone-app. Prøv den seneste version og få mere information.


Deltag i konkurrencen om at vinde "Generation €uro Students' Award"

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Er I interesserede i økonomi? Kunne I tænke jer at lære mere om ECB og pengepolitik? Så tilmeld jer "Generation €uro Students' Award". Konkurrencen er åben for hold af skoleelever på gymnasieniveau i euroområdet.

Generation €uro Students' Award


Spil og apps

ECB's spil og apps

Spil ECB's spil! Lær om eurosedler og euromønter, når du spiller Euro Run og i den nye version af Euro Cash Academy. Indsaml dokumenter til Styrelsesrådet i spillet Top Floor. Fastsæt renten, når du spiller €conomia, og lær mere om inflation på Inflation Island.


ECB forklarer

Søger du information og baggrundsviden om ECB? Er du interesseret i at vide mere om nogle af ECB's opgaver?

Forklaring og uddybning