Undervisningsmateriale

Hvem tager sig af euroen? Hvad er inflation? Hvorfor er prisstabilitet vigtig for dig?

Find svarene på disse spørgsmål og meget mere i denne treminutters introduktion til ECB's og Eurosystemets rolle og opgaver.


Spil

TOP FLOOR

TOP FLOOR – Kom helt til tops!

Kender du ECB og Eurosystemet? Test din viden med dette quizspil!

Du skal besvare spørgsmål om ECB's, Eurosystemets og Det Europæiske System af Centralbankers rolle og opgaver. Besvar spørgsmålene korrekt, indsaml syv briefingdokumenter og aflever dem på øverste etage, inden starten på Styrelsesrådets møde, hvor renterne i euroområdet fastsættes.

TOP FLOOR – Kom helt til tops!

ECONOMIA

ECONOMIA - Spillet om pengepolitik

Kan du holde inflationen under kontrol? Du skal holde den stabil og på et lavt niveau – lige under 2 %.

Available on the App Store

ECONOMIA er et spil, som på en enkel måde forklarer, hvordan pengepolitik fungerer. Spillet afspejler ikke nødvendigvis Den Europæiske Centralbanks eller euroområdets øvrige centralbankers synspunkter.

ECONOMIA - Spillet om pengepolitik

Inflation Island

Inflation Island - Sådan påvirker inflationen økonomien

Ved du, hvad forskellen er på deflation, prisstabilitet, høj inflation og hyperinflation? Det kan du lære i spillet Inflation Island.

Inflation Island

For skoler

Logoet for priskonkurrencen for eurogenerationen

Er du interesseret i økonomi? Så tilmeld dig priskonkurrencen for elever af eurogenerationen, Generation Euro Students' Award. Gymnasieelever i euroområdet, der vil vide mere om prisstabilitet, ECB og pengepolitik, kan deltage i konkurrencen. Vinderne deltager i en europæisk prisuddeling i Frankfurt og vil få overrakt en pris af formanden for ECB.

Priskonkurrence for elever af eurogenerationen
Anna og Alex

Euro-skolen er et nyt koncept, som bygger på en blanding af forskellige undervisningsmaterialer, der omfatter spil, interaktive præsentationer, publikationer og en udstilling.
Formålet med Euro-skolen er at informere om eurosedler og -mønter og deres sikkerhedselementer på en interessant og underholdende måde.

Euro-skolen
Anna, Alex og inflationsmonsteret

Informationspakken, der henvender sig til de yngste teenagere og deres lærere, forklarer, hvorfor prisstabilitet er vigtig set ud fra den endelige forbrugers perspektiv. Den består af en video på otte minutter, et elevhæfte og en lærervejledning.

Tegnefilm om prisstabilitet for skoler

Med mere

Kaffekop med €-tegnet

Hvad er inflation?

ECB sigter mod at holde inflationen på lige under 2 %. Hvordan beregnes inflationen? Hvad påvirkede den mest i sidste måned?