Εκπαιδευτικό υλικό

Η ΕΚΤ παρέχει ένα ευρύ φάσμα πολυμέσων με σκοπό να βοηθήσει τους νέους, τους μαθητές και το ευρύ κοινό να μάθουν περισσότερα σχετικά με βασικές οικονομικές έννοιες, όπως ο πληθωρισμός και η σταθερότητα των τιμών.

Έχουμε αναπτύξει μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια, ορισμένα από τα οποία είναι διαθέσιμα ως εφαρμογές για έξυπνες κινητές συσκευές, και διοργανώνουμε τον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro.

Πάρε τώρα μέρος στον διαγωνισμό Tetris® Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ!

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό Tetris® Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ και ανακάλυψε το νέο τραπεζογραμμάτιο, αποκαλύπτοντας τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του. Οι 100 καλύτεροι παίκτες θα κερδίσουν από ένα βραβείο.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της ΕΕ ηλικίας από 18 ετών και άνω και θα διαρκέσει από τις 5 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου. Παίξε τώρα στον υπολογιστή σου ή στο κινητό σου τηλέφωνο και γίνε ένας από τους τυχερούς νικητές!

Λάβε μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά; Θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με την ΕΚΤ και τη νομισματική πολιτική; Αν ναι, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro, έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη ζώνη του ευρώ.

Μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro


Παιχνίδια και εφαρμογές

Παιχνίδια και εφαρμογές της ΕΚΤ

Παίξε τα παιχνίδια της ΕΚΤ! Ανακάλυψε το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ με το Tetris. Μάθε για τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ με το Euro Run και το Euro Cash Academy. Συγκέντρωσε έγγραφα εργασίας για το Διοικητικό Συμβούλιο στο Top Floor. Καθόρισε τα επιτόκια με το €conomia και ενημερώσου για τον πληθωρισμό με το Inflation Island.


Η ΕΚΤ επεξηγεί

Ψάχνετε πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ΕΚΤ; Επιθυμείτε να εμβαθύνετε σε κάποια από τα θέματα με τα οποία ασχολείται η ΕΚΤ;

Επεξηγήσεις