Εκπαιδευτικό υλικό

Ξέρεις ποιος είναι υπεύθυνος για το ευρώ; Τι είναι πληθωρισμός; Και γιατί είναι σημαντική για σένα η σταθερότητα των τιμών;

Η τρίλεπτη παρουσίαση του ρόλου και των καθηκόντων της ΕΚΤ και του Ευρωσυστήματος παρέχει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές, καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες.


Παιχνίδια, προσομοιώσεις και κινούμενα σχέδια

TOP FLOOR

TOP FLOOR - Ο δρόμος προς την κορυφή!

Πόσο καλά γνωρίζεις την ΕΚΤ και το Ευρωσύστημα; Παίξε αυτό το παιχνίδι ερωτήσεων για να το διαπιστώσεις!

Απάντησε σωστά σε ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο και τα καθήκοντα της ΕΚΤ, του Ευρωσυστήματος και του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών. Έτσι, θα μπορέσεις να συγκεντρώσεις και να παραδώσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο τα επτά έγγραφα εργασίας που αυτό χρειάζεται προκειμένου να αποφασίσει για τα επιτόκια της ζώνης του ευρώ. Η αίθουσα συνεδριάσεων βρίσκεται στον τελευταίο όροφο. Τι περιμένεις λοιπόν; TOP FLOOR - Ο δρόμος προς την κορυφή!
€CONOMIA - Το παιχνίδι της νομισματικής πολιτικής

Μπορείς να διατηρήσεις τον πληθωρισμό υπό έλεγχο; Πρέπει να τον διατηρήσεις σταθερό και σε χαμηλό επίπεδο - λίγο κάτω από το 2%.

Available on the App Store

€CONOMIA - Το παιχνίδι της νομισματικής πολιτικής

Μπορείς να διατηρήσεις τον πληθωρισμό υπό έλεγχο; Πρέπει να τον διατηρήσεις σταθερό και σε χαμηλό επίπεδο - λίγο κάτω από το 2%.

Το παιχνίδι €CONOMIA εξηγεί, με απλουστευμένο τρόπο, πώς λειτουργεί η νομισματική πολιτική. Δεν απηχεί απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή άλλης κεντρικής τράπεζας της ζώνης του ευρώ.

Inflation Island

Inflation Island - Πώς ο πληθωρισμός επηρεάζει την οικονομία

Ξέρεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ αποπληθωρισμού, σταθερότητας των τιμών, υψηλού πληθωρισμού και υπερπληθωρισμού; Μπορείς τώρα να την ανακαλύψεις με το Inflation Island.

Inflation Island

Εκπαιδευτικό υλικό για σχολεία

Λογότυπος του Μαθητικού Διαγωνισμού Generation €uro

Σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά; Αν ναι, μπορείς να συμμετάσχεις στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη ζώνη του ευρώ που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη σταθερότητα των τιμών, την ΕΚΤ και τη νομισματική πολιτική. Οι νικητές θα παρευρεθούν στην ευρωπαϊκή εκδήλωση απονομής βραβείων στη Φρανκφούρτη, όπου θα παραλάβουν τα βραβεία τους από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ!

Μαθητικός Διαγωνισμός Generation €uro
Η Άννα και ο Αλέξης

Το "Ευρωσχολείο", ένας συνδυασμός παιχνιδιών, διαδραστικών εφαρμογών, δημοσιεύσεων και μιας έκθεσης, αποτελεί μια νέα ιδέα που στηρίζεται σε ποικιλία εκπαιδευτικών εργαλείων.
Στόχος του είναι να εμβαθύνει τις γνώσεις μικρών και μεγάλων για τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ, καθώς και για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους, με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

Ευρωσχολείο
Η Άννα, ο Αλέξης και το τέρας του πληθωρισμού

Η σειρά αυτή - που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και νεαρούς εφήβους - εξηγεί τη σπουδαιότητα της σταθερότητας των τιμών από την πλευρά του τελικού καταναλωτή. Αποτελείται από ένα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών, ένα φυλλάδιο για τον μαθητή και ένα βιβλίο για τον καθηγητή.

Κινούμενα σχέδια σχετικά με τη σταθερότητα των τιμών για τα σχολεία

Περισσότερα

Φλυτζάνι καφέ όπου σχηματίζεται το σύμβολο του ευρώ(€)

Τι είναι πληθωρισμός;

Στόχος της ΕΚΤ είναι η επίτευξη ρυθμού πληθωρισμού λίγο κάτω από το 2%. Πώς υπολογίζεται ο πληθωρισμός; Ποιοι παράγοντες επηρέασαν περισσότερο τον ρυθμό πληθωρισμού τον προηγούμενο μήνα;