Εκπαιδευτικό υλικό

Η ΕΚΤ παρέχει ένα ευρύ φάσμα πολυμέσων με σκοπό να βοηθήσει τους νέους, τους μαθητές και το ευρύ κοινό να μάθουν περισσότερα για βασικές οικονομικές έννοιες, όπως ο πληθωρισμός και η σταθερότητα των τιμών.

Έχουμε επίσης αναπτύξει μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια, ορισμένα από τα οποία είναι διαθέσιμα ως εφαρμογές για έξυπνες κινητές συσκευές, και διοργανώνουμε τον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro.

Πρωτοβουλία ECB Youth Dialogue: #AskDraghi

Πρωτοβουλία ECB Youth Dialogue

Σας ευχαριστούμε για όλες τις σπουδαίες ερωτήσεις που θέσατε στον Mario Draghi, Πρόεδρο της ΕΚΤ, σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη, τα κρυπτονομίσματα και το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


Δείτε τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις που επιλέχθηκαν και λάβετε μέρος στη συζήτηση που θα ακολουθήσει!

Μάθετε περισσότερα

Λάβε μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro

Girl in front of PC entering the Generation Euro Students’ Competition

Σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά; Θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με την ΕΚΤ και τη νομισματική πολιτική; Αν ναι, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro, έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη ζώνη του ευρώ.

Μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro


Παιχνίδια και εφαρμογές

Παιχνίδια και εφαρμογές της ΕΚΤ

Δοκίμασε τα παιχνίδια της ΕΚΤ! Μάθε για τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα με το Euro Run (για iPhone και Android) και τη νέα έκδοση του Euro Cash Academy (για iPhone και Android).
Συγκέντρωσε έγγραφα εργασίας για το Διοικητικό Συμβούλιο στο Top Floor. Καθόρισε τα επιτόκια με το €conomia και μάθε για τον πληθωρισμό με το Inflation Island.


Η ΕΚΤ επεξηγεί

Ψάχνετε πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ΕΚΤ; Επιθυμείτε να εμβαθύνετε σε κάποια από τα θέματα με τα οποία ασχολείται η ΕΚΤ;

Επεξηγήσεις