ECONOMIA – Jocul de politică monetară

€CONOMIA – Jocul de politică monetară

Te-ai întrebat vreodată ce este politica monetară? Sau cum este inflația afectată de rata dobânzii reprezentative? Joacă ECONOMIA pentru a afla răspunsul!

Obiectivul tău: să menții inflația la un nivel scăzut și stabil, ușor sub 2%. Instrumentul tău: rata dobânzii reprezentative.

Joacă!

Clasament

Noutăți

8 octombrie 2011: se lansează versiunea iPad/iPhone

Jocul „€conomia” poate fi jucat acum din mers. Pur și simplu descarci aplicația și gata! Obiectivul și funcționalitățile rămân aceleași ca în programul de navigare, dar cu iPad-ul sau iPhone-ul personal, poți să iei practic oriunde decizii de politică monetară!

Disponibilă pe App Store

4 mai 2011: noua versiune îmbunătățită

Proiecțiile și istoricul expansiunii monetare, care acoperă acum o perioadă mai lungă, te vor ajuta și mai mult să anticipezi evoluțiile viitoare. Atenție, însă! Dacă variațiile inflației sunt prea mari, punctajul tău va avea mai mult de suferit decât în versiunea anterioară.

ECONOMIA este un joc care oferă explicații simple despre modul de funcționare a politicii monetare. Jocul nu reflectă neapărat opiniile Băncii Centrale Europene sau ale oricărei alte bănci centrale din zona euro.