SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Rapport om den offentlige høring om en digital euro

En digital euro kan kun blive en succes, hvis den imødekommer europæernes behov

Fabio Panetta, medlem af ECB's direktion

Vi stillede 18 spørgsmål med henblik på at indsamle synspunkter om fordele og udfordringer ved udstedelsen af en digital euro og dens mulige udformning. Den offentlige høring blev afholdt fra 12. oktober 2020 til 12. januar 2021.

Oversigten over de 8.221 svar er offentliggjort i denne rapport. Den bliver et vigtigt input, når Styrelsesrådet i midten af 2021 skal beslutte, om der skal iværksættes et projekt om en digital euro, som formelt skal undersøge dens mulige udformning og anvendelse.

Den digitale euro – startside

Respondenternes synspunkter

Privatlivets fred, sikkerhed og muligheden for at betale overalt i euroområdet er alle vigtige spørgsmål

Privatlivets fred anses af både borgere og erhvervsfolk for at være meget vigtig i forbindelse med en digital euro. Den bør også være sikker, billig og let at anvende i hele euroområdet.

Læs mere
Det er vigtigt, at en digital euro integreres med eksisterende betalingsløsninger

Formidlere, som er blevet tildelt en licens, bør spille en rolle i leveringen af tjenesteydelser i tilknytning til den digitale euro. De vil være bedst egnede til at yde innovative og effektive tjenesteydelser og til at integrere dem i eksisterende bank- og betalingssystemer.

Læs mere
Kort, e-tegnebøger og smartphones kan bidrage med kontantlignende funktioner

Alle nuværende hardware- og softwareløsninger kunne tilpasses anvendelsen af en digital euro og bevirke, at betalinger bliver ligesom kontanttransaktioner, så længe de fortsætter med at gøre det på en sikker måde.

Læs mere

Fremlæggelse af resultaterne

Som understreget i den offentlige høring vil vi gøre vores bedste for at sikre, at en digital euro lever op til borgernes forventninger, udtalte Fabio Panetta, medlem af ECB's direktion, da han fremlagde resultaterne af den offentlige høring for Europa-Parlamentets Økonomi- og Valutaudvalg 14. april 2021.

Se høringen

Hele rapporten

Tag et nærmere kig på rapporten om den offentlige høring om en digital euro. Svarene giver et værdifuldt input til Eurosystemets igangværende vurderinger og kommende beslutninger om en mulig digital euro.

Læs hele rapporten

Respondenternes fordeling

ECB afholder offentlige høringer inden for forskellige emneområder for at øge gennemsigtigheden og give EU-borgere, markedsdeltagere og andre interessenter mulighed for at give deres mening til kende om europæiske spørgsmål og forordninger.

Deltagelsen i offentlige høringer er frivillig og afspejler respondenternes personlige og erhvervsmæssige interesser og synspunkter. Selvom det ikke er meningen, at gruppen af respondenter statistisk set skal være repræsentativ for befolkningen i euroområdet, er svarene et værdifuldt input i Eurosystemets overvejelser om en digital euro.

  • 94 pct. af respondenterne identificerede sig selv som borgere, mens 6 pct. identificerede sig som erhvervsdrivende, hvoraf en tredjedel identificerede sig som tech-virksomheder.
  • 87 pct. af de respondenter, der identificerede sig som borgere, var mænd.
  • De fleste bidrag kom fra tre lande: 47 pct. fra Tyskland, 15 pct. fra Italien og 11 pct. fra Frankrig. Mellem 1 pct. og 5 pct. af svarene kom fra henholdsvis Portugal, Spanien, Østrig, Belgien og Holland, mens resten af medlemslandene hver især bidrog med mindre end 1 pct.
SE OGSÅ

Relaterede emner

Resultater af den offentlige høring om en digital euro

Pressemeddelelse

Find svarene på alle dine spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om den digitale euro