

12 December 2023

## 10<sup>TH</sup> MEETING OF DIGITAL EURO SCHEME RULEBOOK DEVELOPMENT GROUP

December 12th from 09:00 to 16:00h CET

In Person - Meeting Room C3.07 Sonnemannstr. 20, 60314 Frankfurt, Germany

## **A**GENDA

1	Welcome note by the Chair and review of the Agenda (5 min) 09:00 – 09:05
2	Review of Minutes from previous meeting (5 min) 09:05 – 09:10
	The participants are invited to share comments on the minutes as they may have.
	Presenter: ECB (1 min) followed by Q&A
3	Updates from the workstreams (10 min) 09:10 – 09:20
	The ECB will update the RDG on the progress being made in workstream C1 as well as Eurosystems' view regarding the recommendations made in the different workstreams.
	Presenter: ECB (5 min) followed by Q&A
4	Updates on feedback received from the RDG (10 min) 09:20 - 09:30
	The ECB will update the RDG on its further reflections on the feedback received since the last the RDG.
	Presenter: ECB (5 min) followed by Q&A
5	Section 2 – Digital Euro scheme scope and interplay (15 min) 09:30 – 09:45
	The ECB will provide a summary of the latest change on section 2. This is followed by a Q&A for which participants are invited to share their initial feedback.
	Presenter: ECB (5 min) followed by Q&A

6	Section 3 – Functional and operational model (30 min) 09:45 – 10:15			
	The ECB will provide a summary of the latest change on section 3. This is followed by a Q&A for			
	which participants are invited to share their initial feedback.			
	Presenter: ECB (10 min) followed by Q&A			
7	Section 4 – Adherence model (30 min) 10:15 – 10:45			
	The ECB will provide a summary of the latest change on section 4. This is followed by a Q&A for which participants are invited to share their initial feedback.			
	Presenter: ECB (10 min) followed by Q&A			
	Coffee break			
8	Section 5 – Technical scheme requirements (15 min) 11:00 – 11:15			
	The ECB will provide an update on section 5. This is followed by a Q&A for which participants are			
	invited to share their initial feedback.			
	Presenters: ECB (5 min) followed by Q&A			
9	Update on the phase 2 planning for the Scheme development (75 min) 11:15 – 12:30			
	The ECB will provide an update on the high-level planning for the scheme development including			
	the mandates for the suggested workstreams. This is followed by a Q&A for which participants are			
	invited to share their initial feedback.			
	Presenter: ECB (15 min) followed by Q&A			
	Lunch break			
10	Update on the RDG review process (60 min) 14:00 – 15:00			
	The ECB will provide an update on the RDG review process as well as the foreseen feedback			
	forms. This is followed by a Q&A for which participants are invited to share their initial feedback.			
	Presenter: ECB (15 min) followed by Q&A			
1				

11	Latency assessment for the different privacy options (30 min) 15:00 – 15:3	30	
	The ECB will provide an update on the latency assessment for different privacy options cur	rently	
	explored. This is followed by a Q&A for which participants are invited to share their	initial	
	feedback.		
	Note: The same material will be used as in the 9 <sup>th</sup> RDG.		
	Presenter: ECB (10 min) followed by Q&A		
12	AOB (10 min) 15:30 – 15:4	40	
13	Resolution of the minutes for the 10 <sup>th</sup> RDG (15 min) 15:40 – 15:	55	
	Draft minutes will be shared ahead of the meeting and adjusted after each of the agenda item.		
	The participants are invited to share any remaining comment they may have.		
	Presenter: ECB (1 min) followed by Q&A		
14	Closing remarks from the chair (5 min) 15:55 – 16:0	00	