

October 2023

## 8<sup>TH</sup> MEETING OF DIGITAL EURO SCHEME RULEBOOK DEVELOPMENT GROUP

October 10<sup>th</sup> from 09:00 to 15:30h CET

In Person - Meeting Room C2.03 Sonnemannstr. 20, 60314 Frankfurt, Germany

## AGENDA

1	Welcome note by the Chair and review of the Agenda (10 min) 09:00 - 09:10		
2	Review of Minutes from previous meeting (10 min) 09:10 – 09:20		
	The participants are invited to share comments on the minutes as they may have.		
3	Updates on feedback received from the RDG (20 min) 09:20 - 09:40		
	The ECB will update the RDG on its further reflections on the feedback received over summer as well as the progress been made regarding the recommendations made from the workstreams.		
	Presenter: ECB (10 min) followed by Q&A		
4	Section 2 – Digital Euro scheme scope and interplay (20 min) 09:40 – 10:00		
	The ECB will provide a summary of section 2. This is followed by a Q&A for which participants are invited to share their initial feedback.		
	Presenter: ECB (10 min) followed by Q&A		
Coffee break			
5	Section 3 – Functional and operational model (60 min) 10:30 – 11:30		
	The ECB will provide a summary of section 3 of the Rulebook.		
	The ECB will present the report on sprint #2 of workstream A1, the feedback received from the RDG, as well as the way forward.		
	This is followed by a Q&A for which participants are invited to share their initial feedback.		

	Presenter: ECB (20 min) followed by Q&A	
6	Section 5 – Technical scheme requirements (60 min)	11:30 – 12:30
	The ECB will provide a summary of section 5.	
	The ECB will present the report on sprint #2 of workstream C1, the feedback RDG, as well as the way forward.	received from the
	This is followed by a Q&A for which participants are invited to share their initial f	eedback.
	Presenters: ECB (20 min) followed by Q&A	
	Lunch break	
7	Annex A1 – Illustrative user Journeys (20 min)	14:00 – 14:20
	The ECB provide a concluding update on the User Journeys inviting for a last ro in the meeting.	unds of comments
	Presenter: ECB (10 min) followed by Q&A	
8	Annex A2 - End to End Flows (40 min)	14:20 – 15:00
	The ECB provide a concluding update on the End to End flow inviting for comments in the meeting.	a last rounds of
	Presenter: ECB (20 min) followed by Q&A	
9	The way forward including an indicative 2 month rolling planning (15 min)	15:00 – 15:15
	The ECB will present the granular planning for the next two month.	
	Presenters: ECB (5 min) followed by Q&A	
10	AOB (10 min)	15:15 – 15:25
11	Closing remarks (5 min)	15:25 – 15:30