

ECB-PUBLIC

September 2023

7TH MEETING OF DIGITAL EURO SCHEME RULEBOOK DEVELOPMENT GROUP

September 12th from 09:00 to 16:30h CET

In Person - Meeting Room C2.03 Sonnemannstr. 20, 60314 Frankfurt, Germany

AGENDA

1	Welcome note by the Chair (5 min)	09:00 - 09:05	
2	Review of Agenda (5 min)	09:05 - 09:10	
3	Review of Minutes from previous meeting (10 min)	09:10 - 09:20	
	The participants are invited to share comments on the minutes as they may have.		
4	Summary of comments received during summer (10 min)	09:20 - 09:30	
	The ECB provides a summary of the comments received.		
	Presenter: ECB (10 min)		
5	Rulebook updates (60 min)	09:30 - 10:30	
	The ECB provides an update to the changes made over summer.		
	Presenter: ECB (5 min) followed by Q&A		
Coffee break			
6	Demand side feedback (90 min)	10:30 – 12:00	
	The ECB will invite the demand side representatives to share their conclusiv	ve feedback on the	
	draft rulebook as shared for the 6 th RDG including key issues to be addressed ahead of a potential		
	the public consultation at year end.		
	Presenters:		

	(1) Consumer Representatives			
	(2) Merchant Representatives			
	(3) Treasury Representatives			
	Each 20 min presentation followed by a 10 min Q&A			
Lunch break				
7	Supply side feedback (165 min)	13:00 – 15:45		
	Presenters:			
	(1) Banking Representatives (30 min presentation followed by a 15 min	Q&A)		
	(2) Representative of Third-Party Providers (10 min presentation follows	ed by a 10 min Q&A)		
	(3) Representative of Payment Institutions (10 min presentation followed	d by a 10 min Q&A)		
	Coffee break			
	(4) Representative of E-Money Institutions (10 min presentation followed by a 10 min Q&A)			
	(5) Representative of Acquirers (10 min presentation followed by a 10 min Q&A)			
	(6) Representative of the EPC (10 min presentation followed by a 10 min	in Q&A)		
Coffee break				
8	The way forward (20 min)	16:00 – 16:20		
	The ECB will present the way forward followed by a Q&A			
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A			
9	AOB (5 min)	16:20 – 16:25		
10	Closing remarks (5 min)	16:25 – 16:30		