

ECB-PUBLIC

July 2023

6TH MEETING OF DIGITAL EURO SCHEME RULEBOOK DEVELOPMENT GROUP

July 18th from 09:00 to 16:00h CET

In Person - Meeting Room C2.03 Kaiserstr. 29, 60311 Frankfurt, Germany

AGENDA

1	Welcome note by the Chair and review of the Agenda (5 min)	09:00 – 09:05
2	Update from the Commission on the draft legislative proposal (30 min)	09:05 – 09:35
	The EC will provide an update on the draft legislative proposal for the dig participants to raise questions.	ital euro and invite
	Presenter: EC (15 min) followed by Q&A	
3	Review of Minutes from previous meeting (10 min)	09:35 – 09:45
	The participants are invited to share comments on the minutes as they may have	ve.
4	FAQ updates (15 min)	09:45 – 10:00
	The ECB invites participants to provide feedback on the FAQ document shared	l.
	Presenter: ECB (5 min) followed by Q&A	
5	Section 2 – Digital Euro scheme scope and interplay (20 min)	10:00 - 10:20
	The ECB will provide a summary of section 2. This is followed by a Q&A for which invited to share their initial feedback.	nich participants are
	Presenter: ECB (10 min) followed by Q&A	
Coffee break		
6	Section 3 – Functional and operational model (105 min)	10:45 – 12:30

	Work Stream – F1. Scheme Compatibility (30 min) 10:45 – 11:15			
	The ECB will present the 2 nd report produced by workstream F1 and invites participants to shar			
	their feedback ahead of the agreed review process.			
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A			
	Work Stream – A1. Identification and Authentication (30 min)11:15 – 11:45			
	The ECB will present the 1 st report produced by workstream A1 and invites participants to sha			
	their feedback ahead of the agreed review process.			
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A			
	Section 3 – Functional and operational model (45 min) 11:45 – 12:30			
	The ECB will provide a summary of the new flows introduced as well as feedback received on the			
	related artefacts. Further it will provide a summary of section 3 and the related Annexes. This is			
	followed by a Q&A for which participants are invited to share their feedback.			
	Presenters: ECB (30 min) followed by Q&A			
	Lunch break			
7	Section 4 – Adherence model (30 min) 14:00 – 14:30			
	The ECB will provide an update on the Adherence model and the related Annexes. Participants			
	are invited to share their initial feedback.			
	Presenters: ECB (5 min) followed by Q&A			
8	Section 5 – Technical scheme requirements (30 min) 14:30 – 15:00			
	Work Stream – C1. Technical Scheme Requirements (30 min)			
	The ECB will present the 1 st report produced by workstream C1 and invites participants to share			
	their feedback ahead of the agreed review process.			
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A			
L				

9	The way forward including two month rolling planning (30 min) 15:00 – 15:30
	The ECB will present the granular planning for the next two month as well as the draft agenda for the 7 th meeting.
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A
10	AOB (15 min) 15:30 – 15:45
11	Closing remarks (15 min) 15:45 – 16:00