

ECB-PUBIC

May 2023

4TH MEETING OF DIGITAL EURO SCHEME RULEBOOK DEVELOPMENT GROUP

May 11th from 09:00 to 16:00h CET

In Person - Meeting Room C2.02 Sonnemannstr. 20, 60314 Frankfurt, Germany

AGENDA

	,
1	Welcome note by the Chair (5 min) 09:00 – 09:05
2	Review of Agenda (5 min) 09:05 – 09:10
3	Review of Minutes from previous meeting (10 min) 09:10 - 09:20
	The participants are invited to share comments on the minutes as they may have.
4	Update on recent design decisions (30 min) 09:20 – 09:50
	The ECB will present updates on the recent design decisions endorsed by the Eurosystem (financial inclusion) and invites the participants to raise questions.
	Presenter: ECB (10 min) followed by Q&A
5	Topic specific deep dives (70 min) 09:50 – 11:00
	a. Role of Intermediaries, which are not credit institutions - Slides
	b. Merchant considerations – Slides
	c. Digital euro portability – Slides
	d. Offline journeys – FAQ
	The ECB will provide the requested deep dives (5 – 10 min each).
	Presenter: ECB (20 min) followed by Q&A and a coffee break.

6	User journeys (60 min) 11:00 – 12:00	
	The ECB will provide a summary on the feedback received by the participants and the way forward. The participants are invited to share their feedback on the user journeys.	
	Presenter: ECB (10 min) followed by Q&A	
Lunch break		
7	End to end flows (60 min) 13:00 – 14:00	
	The ECB will provide a summary on the feedback received by the participants and the way forward. This is followed by a Q&A for which participants are invited to share their feedback on the entire set of end to end flows.	
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A	
8	Work Block – C. Technical Scheme Requirements (30 min) 14:00 – 14:30	
	The ECB will present the first elements for the work block.	
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A	
9	Data sets – approach and examples (30 min) 14:30 – 15:00	
	The ECB will present the approach towards data sets as well as a few examples.	
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A	
10	Work Block – F. Scheme generics (30 min) 15:00 – 15:30	
	The ECB will present the first building blocks for the work block and provide a status update on the related workstream F1 – Scheme Compatibility.	
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A	
11	The way forward including two month rolling planning (20 min) 15:30 – 15:50	
	The ECB will present a granular planning for the next two month.	
	Presenters: ECB (10 min) followed by Q&A	
12	AOB (5 min) 15:50 – 15:55	
13	Closing remarks (5 min) 15:55 – 16:00	