Menu

Împrejurimi

Centura de verdeață

Planuri de închidere a ultimei breșe existente în centura de verdeață (GrünGürtel) a orașului Frankfurt

Planuri de închidere a ultimei breșe existente în centura de verdeață (GrünGürtel) a orașului Frankfurt

© Banca Centrală Europeană

Noul sediu al Băncii Centrale Europene (BCE) este amplasat la intersecția a două spații verzi din cartierul Ostend al orașului Frankfurt: Mainuferpark (un parc amenajat de-a lungul râului Main) și GrünGürtel (centura de verdeață a orașului). Breșa existentă încă în centura de verdeață, între Ostpark și Mainufer (malul râului Main), va fi închisă în viitor.

Hafenpark

Amenajare temporară a cheiului care mărginește Ruhrorter Werft

Amenajare temporară a cheiului care mărginește Ruhrorter Werft

© Robert Metsch

Se prevede extinderea Mainuferpark de-a lungul Hochkai (cheiul superior) al Ruhrorter Werft, direct prin Hafenpark, până la podul rutier Honsellbrücke. Autoritățile orașului Frankfurt au organizat un concurs de amenajare peisagistică a Hafenpark.

Sport și mișcare

Scopul concursului organizat pentru Hafenpark îl constituie amenajarea peisajului prin luarea în considerare a decorului postindustrial și prin combinarea diferitelor sale utilizări într-o formă modernă. De exemplu, parcul va fi destinat, în principal, sportului și mișcării, oferind facilități pentru numeroase grupuri de utilizatori neafiliați vreunui club. În principiu, Hafenpark ar trebui să asigure tuturor persoanelor care trăiesc și lucrează în această zonă un spațiu verde în care să se relaxeze și să își petreacă timpul liber.

Cafeneaua din zona Ruhrorter Werft

În anul 2011, un nou complex de cafenele și restaurante, deschis tot timpul anului, va fi inaugurat în zona Ruhrorter Werft, fiind situat la o distanță de aproximativ 250 de metri de capătul vestic al Hafenpark. Noua clădire se va îmbina cu ansamblurile de macarale înscrise în patrimoniu, care reflectă capacitatea industrială a fostei zone a docurilor. Această fuziune va fi scoasă în evidență în special prin integrarea în structura clădirii a unei platforme de observație accesibile publicului, instalată pe calea de rulare a macaralei.