Menu

A környék

Zöldövezet

Tervek Frankfurt zöldövezetének kiegészítésére

Tervek Frankfurt zöldövezetének kiegészítésére

© Európai Központi Bank

Az EKB új székháza Frankfurt két zöldterületének, a Mainuferparknak (a Majna-part parkosított része) és a GrünGürtelnek (a város zöldövezete) a találkozásánál helyezkedik el az Ostend negyedben. A GrünGürtel hiányzó láncszemének, az Ostpark és a folyópart közötti szakasznak a zöldövezetesítését a jövőben tervezik.

Hafenpark

A Ruhrorter rakpart átmeneti kialakítása

A Ruhrorter rakpart átmeneti kialakítása

© Robert Metsch

A tervek szerint a Mainuferparkot a felső rakpart (Hochkai) mentén meghosszabbítják közvetlenül a Hafenparkon keresztül egészen a következő közúti hídig (Honsellbrücke). Frankfurt Város Önkormányzata tájépítészeti pályázatot írt ki a Hafenpark rendbetételére.

Sport és testmozgás

A Hafenpark átalakítására kiírt pályázattal olyan negyedet szeretnének kialakítani, amely a posztindusztriális miliőt modern formában ötvözi a felhasználási célokkal. A hely egyik központi témája például a „sport és testmozgás” lesz, tehát sportegyesülethez nem tartozó, független csoportok rendezvényeinek ad majd helyet. Az elképzelés szerint a Hafenpark az itt lakók és itt dolgozók számára biztosít a pihenésre és a szabadidő eltöltésére alkalmas zöldterületet.

Kávézó a Ruhrorter rakparton

2011-ben 250 méterre a Hafenpark nyugati végétől új kávézókomplexum nyílik a Ruhrorter rakparton, amely egész évben várja majd az idelátogatókat. Az új épületnek része lesz a műemlékvédelem alatt álló, a rakpart ipari múltját idéző két daru is. Különleges színfolt lesz a daruk gördülőpályáján kialakításra kerülő kilátó-terasz, amelyről bárki szemügyre veheti a környéket.