Menu

Ostend

Locul în care orașul și râul se întâlnesc

Grossmarkthalle în cartierul Ostend din Frankfurt, 2002

Grossmarkthalle în cartierul Ostend din Frankfurt, 2002

© BCE/KingAir Luftfoto

Noul sediu al Băncii Centrale Europene (BCE) urmează a fi construit pe amplasamentul fostei piețe de gros, Grossmarkthalle, care se află în cartierul Ostend din Frankfurt și reprezintă punctul în care orașul și râul se întâlnesc. Caracterizat de o mare diversitate, cartierul Ostend a cunoscut o dezvoltare continuă începând cu anii ’90, odată cu reorganizarea structurii urbane în zona adiacentă. La capătul îndepărtat al liniilor ferate se află docurile Osthafen, purtând încă amprenta industrială, care era până nu demult evidentă și în jurul Grossmarkthalle. Cele două ansambluri de macarale de pe cheiurile care mărginesc Grossmarkthalle, înscrise în patrimoniul public, reprezintă un memento al acestui trecut industrial.

Modificări structurale

Vedere sub macarale, Ruhrorter Werft

Vedere sub macarale, Ruhrorter Werft

© Robert Metsch

Fosta zonă industrială aflată de-a lungul malurilor râului Main, în partea vestică a Grossmarkthalle, se dezvoltă treptat, devenind un cartier de locuințe căutat, cu multe spații verzi. Aici, noua înfățișare a structurilor și a clădirilor din cartierul Ostend își găsește expresia cea mai vie.

Noul peisaj citadin

Clădiri recente, Weseler Werft

Clădiri recente, Weseler Werft

© Robert Metsch

Schimbările structurale în curs, de la sectorul de prelucrare la cel al serviciilor, au transformat peisajul urban al cartierului Ostend din Frankfurt în ultimii ani. Culoarul central de dezvoltare al zonei îl reprezintă Hanauer Landstrasse, care atrage ca un magnet un număr tot mai mare de furnizori de servicii și de instituții culturale.