Menu

Luminale

Valofestivaali

Grossmarkthalle valaistuna

© Robert Metsch

Luminaleksi nimetty kansainvälinen valofestivaali järjestettiin neljättä kertaa 6.–11.4.2008. Luminale järjestetään kahden vuoden välein Frankfurtissa ja Reinin ja Mainin alueella Light+Building-messujen yhteydessä.

Casa Magica

Grossmarkthalle valaistuna

© Robert Metsch

Myös Euroopan keskuspankki (EKP) osallistui vuonna 2008 neljänteen Luminale-tapahtumaan. Tübingeniläiset valotaiteilijat Friedrich Förster ja Sabine Weissinger (Casa Magica) valaisivat Grossmarkthallen etelänpuoleisen julkisivun illan tunneista keskiyöhön.

Kolme teemaa

Grossmarkthalle valaistuna

© Robert Metsch

Valoesityksessä Grossmarkthallen omaleimaiselle moni-ikkunaiselle julkisivulle heijastettiin kolme eri valoteosta. Yhtenä teemana olivat hedelmät ja vihannekset, jotka kuvastivat rakennuksen menneisyyttä tukkukaupan keskuksena. Toinen teema liittyi nykypäivään, ja siinä kaivinkoneet, nostokurjet ja betonimyllyt muistuttivat Grossmarkthallen muuntamisesta EKP:n uusiksi toimitiloiksi. Kolmannessa teemassa sovellettiin vapaasti setelien muotoperiaatteita ja kerrottiin rakennuksen tulevaisuudesta EKP:n toimitiloina.

Luminalen avajaisilta

Grossmarkthalle valaistuna

© Robert Metsch

Luminalen avajaisiltana EKP kutsui yhteistyökumppaneita tiedotustilaisuuteen Ruhrorter Werftille, mistä oli hyvä näköala valaistulle Grossmarkthallelle.