Tukaj lahko najdete

  • Vse pravne akte ESCB/ECB, kakor so objavljeni v »Uradnem listu Evropske unije« (UL), razvrščene po temi in času.
  • Večjezičnost: dostopno v 22 jezikih.
  • Celoten kontekst: vsak pravni akt je prikazan s popravki, razveljavljeno zakonodajo, povezanimi akti ECB, povezano sprejeto zakonodajo Skupnosti in drugimi povezanimi informacijami, kot so sporočila za javnost.
nazaj na vrh

Kako iskati

Po vsebini

Na levi strani izberite vsebino. Najstarejši pravni akti so na vrhu, razen pri mnenjih ECB, kjer je najnovejše mnenje prikazano najprej. Funkcija »Označi« (glej sliko spodaj) vam pomaga pri pregledovanju seznama.

Image of the highlight function

Kronološko

  1. Akti, objavljeni v zadnjih sedmih dneh, so prikazani pod »Recently published« (nedavno objavljeno) na sredini  Domače strani.
  2. »Vse po datumu« (glej zadnjo rubriko navigacije na levi strani) vsebuje vse pravne akte in mnenja ECB po datumu objave v UL od leta 1992.

Z uporabo iskalnika

S klikom na »Iskanje po Pravnem okviru« v navigacijskem stolpcu na levi lahko uporabite Googlov iskalnik po Pravnem okviru.

Image of the search engine

nazaj na vrh

Kazalo vsebine

Navigacija na levi strani

Pravni okvir ima devet razdelkov, ki odražajo področja pristojnosti ECB po Pogodbi. Za pregled celotne navigacije glejte  »Site directory« (kazalo strani).

Mnenja ECB/EMI so dostopna v okviru vsake vsebine (glej levo stran spodnje slike). Do njih lahko pridete tudi tako, da kliknete na »Vsa mnenja ECB« v navigacijskem stolpcu na levi.

Seznam pravnih aktov

Znotraj posamezne vsebine so akti našteti kronološko, najstarejši akt je na vrhu. Tudi spremembe in prečiščena besedila so oštevilčeni kronološko:, a, b, c itd. (glej sliko spodaj). Izjema so mnenja ECB, ki so razvrščena tako, da je najnovejše mnenje na vrhu.

Image of the navigation and a content page

Dodatne informacije

Po potrebi je ponujena povezava na »Dodatne informacije« (glej sliko zgoraj). S klikom nanjo se prikaže nova stran z vsemi popravki, razveljavljeno zakonodajo ECB, opombami in osnovnimi informacijami.

Na desni strani take strani (glej sliko spodaj) lahko najdete povezave na sprejeto zakonodajo Skupnosti, povezano zakonodajo ECB in druge povezane informacije, na primer sporočila za javnost.

Image of a page with additional information

nazaj na vrh