Mit tartalmaz az oldal?

  • A KBER/EKB valamennyi jogi aktusát az Európai Unió Hivatalos Lapjában (HL) közzétett formájában, téma és dátum szerinti csoportosításban.
  • Az oldal többnyelvű: tartalma 22 nyelven érhető el.
  • Teljes körű tartalom: mindegyik jogszabályszöveg a hozzá fűzött helyesbítésekkel, a hatályon kívül helyezett jogszabályokkal, a vonatkozó EKB jogi aktusokkal, az elfogadott kapcsolódó közösségi jogszabályokkal és más vonatkozó információkkal (sajtóközleményekkel) együtt kerül megjelenítésre.
Vissza a lap tetejére

Hogyan kereshet az oldalon?

Témakör szerint

Válasszon egy témakört az oldal bal oldalán. A legrégebbi jogszabályok találhatók legfelül az EKB-vélemények kivételével, amelyek esetében a legfrissebb jelenik meg elsőként. A „Kiemelés” funkció (lásd a lenti képet) segítséget nyújt a listán való keresésben.

Image of the highlight function

Időrend szerint

  1. Az elmúlt hét napban megjelent jogi aktusok a „Legutóbb megjelent jogszabályok” cím alatt találhatók a  Kezdőlap közepén.
  2. Az „Összes megjelenítése dátum szerint” funkció (lásd a bal oldali navigációs oszlop utolsó tételét) kilistázza 1992-től az összes jogi aktust és EKB-véleményt a HL-ben való közzétételük napja szerint.

A keresővel

A jogi kereten belül használható a Google keresője a bal oldali navigációs oszlopban a “Keresés a jogi keretben”-re való kattintással.

Image of the search engine

Vissza a lap tetejére

A tartalom felépítése

Bal oldali navigációs oszlop

A jogi keretrendszer kilenc szakaszra oszlik, amelyek tükrözik az EKB Szerződés értelmében fennálló hatásköreit. A teljes navigációs fa megtekintéséhez lásd az  oldaltérkép funkciót.

Az EKB/EMI vélemények minden egyes témakörön belül megtalálhatók (lásd a lenti bal oldali képet). A bal oldali navigációs oszlopban a “Valamennyi EKB véleményre” kattintva is elérhetők ezek.

Jogi aktusok listája

Egy témakörön belül a jogi aktusok időrendi sorrendben kerülnek felsorolásra, a legfrissebb a lista legtetején található. A módosítások és az egységes szerkezetbe foglalt változatok számozása ugyancsak időrendben történik: a, b, c, stb. (lásd a lenti képet). Kivételt képeznek ez alól az EKB-vélemények, amelyek rendezése a legfrissebbel kezdődik.

Image of the navigation and a content page

További információk

Adott esetben megtalálható a „További információk" lehetőség is (lásd a fenti képen). Erre kattintva felnyílik egy új oldal, amelyen megtalálható valamennyi helyesbítés, hatályon kívül helyezett EKB-jogszabály, megjegyzés és háttérinformáció.

Az ilyen oldalak jobb oldali részén (lásd a lenti képet) megtalálja a hivatkozásokat, amelyek az elfogadott közösségi jogszabályokra, a kapcsolódó EKB-jogszabályokra és egyéb vonatkozó információkra (pl. sajtóközleményekre) mutatnak.

Image of a page with additional information

Vissza a lap tetejére