European Central Bank - eurosystem
Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Dijaško tekmovanje Generacija €uro

Dijaško tekmovanje Generacija €uro je vsakoletno tekmovanje, katerega cilj je seznaniti dijake in dijakinje v Evropi z nalogami in pristojnostmi Evropske centralne banke (ECB). Ekipe iz vse Evrope, ki jih sestavlja največ pet dijakov in dijakinj ter en učitelj oz. učiteljica, rešujejo izzive, povezane z denarno politiko, ekonomijo in nalogami ECB. 

Nacionalne centralne banke organizirajo tekmovanje na nacionalni ravni in v vsaki sodelujoči državi je ena ekipa zmagovalna. Tekmovanje se zaključi z zaključno podelitvijo nagrad, ki se je udeležijo vse zmagovalne ekipe, tam pa imajo priložnost spoznati predsednico ECB in ji zastaviti vprašanja.

Več informacij o tekmovanju in prijavi je na uradnem spletnem mestu tekmovanja. 

Dijaško tekmovanje Generacija €uro 2022

Zmagovalci in zmagovalke dijaškega tekmovanja Generacija €uro 2022 so proslavili svoj uspeh s predsednico ECB Christine Lagarde in guvernerji sodelujočih nacionalnih centralnih bank.

Dijaško tekmovanje Generacija €uro 2021 (virtualni dogodek)

Zmagovalci dijaškega tekmovanja Generacija €uro 2021 so se zbrali iz vse Evrope, da bi proslavili svoj uspeh in predsednici ECB Christine Lagarde zastavili svoja vprašanja.

Dijaško tekmovanje Generacija €uro 2019

Zmagovalke in zmagovalci dijaškega tekmovanja Generacija €uro 2019 zastavljajo vprašanja takratnemu predsedniku Mariu Draghiju.

Med pripravami na tekmovanje spremljajte tiskovne konference ECB

Na tiskovni konferenci (ki poteka vsakih šest tednov) predsednica ECB v izjavi o denarni politiki pojasni najnovejše sklepe Sveta ECB o denarni politiki in nato odgovarja na vprašanja novinarjev. Datum naslednje tiskovne konference je v spletnem koledarju

NOT AN EXPERT? CHECK OUT OUR EXPLAINER
LEARN MORE
Kaj je inflacija?
GLEJTE TUDI

Več o tej temi

Vse strani v tem razdelku