Concursul pentru elevi „Generația euro”

Concursul pentru elevi „Generația €uro” este un concurs deschis elevilor de liceu din zona euro, care sunt interesați de economie și ar dori să își îmbogățească cunoștințele legate de politica monetară.

Dacă dorești să te înscrii în anul următor, urmărește website-ul Generation €uro, unde vei putea găsi, în timp util, detalii privind calendarul, țările participante, rundele concursului, persoanele de contact și premiile. Pentru a participa, va trebui să formezi o echipă împreună cu colegii tăi de clasă și un profesor.

Și dacă te descurci bine...?

Echipa câștigătoare din fiecare țară participantă va fi invitată la o ceremonie de premiere, organizată la sediul BCE din Frankfurt.

Câștigătorii concursului pentru elevi „Generația €uro” din 2019 adresează întrebări președintelui Draghi

Pregătirea pentru concurs

Urmărește o conferință de presă a BCE!
În cadrul unei conferințe de presă, care se organizează la fiecare șase săptămâni, președinta BCE explică decizia privind ratele dobânzilor într-o declarație introductivă, după care răspunde la întrebările jurnaliștilor.

Ce este inflația?
Principalele misiuni ale BCE sunt asigurarea stabilității monedei euro și menținerea inflației ușor sub 2%. Dar ce este inflația? Cum se măsoară aceasta? Și cum poate BCE să o influențeze?

Mai mult

Cum se măsoară inflația?
Inflația se măsoară prin indicele armonizat al prețurilor de consum sau IAPC.

Mai mult

Ai nevoie de mai multe detalii?
Prezentări în cuvinte simple ale conceptelor principale și informații de dată recentă despre activitățile BCE sunt disponibile aici.

Mai mult

Dacă dorești să primești informații referitoare la viitoarele inițiative ale BCE cu caracter educativ și destinate tinerilor, înscrie-te pe lista noastră de distribuție.