Concursul pentru elevi „Generația euro”

Concursul pentru elevi „Generația €uro” este un concurs deschis elevilor de liceu din zona euro, care sunt interesați de economie și ar dori să își îmbogățească cunoștințele legate de politica monetară.

Cel de al șaptelea concurs pentru elevi „Generația €uro” s-a încheiat la 11 aprilie 2018, dată la care elevii câștigători au vizitat BCE pentru ceremonia de premiere. Pe parcursul a două zile, elevii au participat la un tur al clădirii, au asistat la prezentări susținute de experți și au avut oportunitatea de a adresa întrebările lor președintelui Mario Draghi.


Despre concurs

Concursul s-a desfășurat în 11 țări din zona euro, în anul școlar 2017-2018. Dacă dorești să participi în anul următor, urmărește website-ul Generation €uro, unde vei putea găsi, în timp util, detalii privind calendarul, țările participante, rundele concursului, persoanele de contact și premiile. Pentru a participa, va trebui să formezi o echipă împreună cu colegii tăi de clasă și un profesor.


Și dacă te descurci bine...?

Echipa câștigătoare din fiecare țară participantă va fi invitată la o ceremonie de premiere care va avea loc la BCE, în Frankfurt.

Pregătirea pentru concurs

Urmărește o conferință de presă a BCE!
În cadrul unei conferințe de presă, care se organizează la fiecare șase săptămâni, președintele BCE explică decizia privind ratele dobânzilor într-o declarație introductivă, după care răspunde la întrebările jurnaliștilor.

Ce este inflația?
Principalele misiuni ale BCE sunt asigurarea stabilității monedei euro și menținerea inflației ușor sub 2%. Dar ce este inflația? Cum se măsoară aceasta? Și cum poate BCE să o influențeze?

Mai mult

Cum se măsoară inflația?
Inflația se măsoară prin indicele armonizat al prețurilor de consum sau IAPC.

Mai mult

Ai nevoie de mai multe detalii?
Prezentări în cuvinte simple ale conceptelor principale și informații de dată recentă despre activitățile BCE sunt disponibile aici.

Mai mult