European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Generation €uro Students’ Award

Concursul pentru elevi „Generația €uro” (Generation €uro Students’ Award – G€SA) se desfășoară anual și este destinat familiarizării elevilor de liceu din Europa cu atribuțiile și responsabilitățile Băncii Centrale Europene (BCE). Echipe din întreaga Europă, formate din câte cel mult cinci elevi și un profesor, îndeplinesc o serie de probe legate de politica monetară, economie și misiunile BCE. 

Concursul este organizat la nivelul fiecărei țări de băncile centrale naționale, existând o singură echipă câștigătoare pentru fiecare țară participantă. La încheierea concursului, are loc un eveniment final de decernare a premiilor, la care participă toate echipele câștigătoare și la care membrii acestora o întâlnesc pe președinta BCE și îi pot adresa întrebări.

Pentru mai multe informații despre concurs și modalitățile de înscriere, vizitează website-ul oficial al concursului. 

Concursul pentru elevi „Generația €uro” din 2022

Câștigătorii concursului pentru elevi „Generația €uro” din 2022 își sărbătoresc victoria alături de președinta BCE, Christine Lagarde, și de guvernatorii băncilor centrale naționale participante.

Concursul pentru elevi „Generația €uro” din 2021 (eveniment virtual)

Câștigătorii concursului pentru elevi „Generația €uro” din 2021 s-au reunit din întreaga Europă pentru a-și sărbători victoria și a-i adresa întrebări președintei Lagarde.

Concursul pentru elevi „Generația €uro” din 2019

Câștigătorii concursului pentru elevi „Generația €uro” din 2019 îi adresează întrebări fostului președinte Draghi.

În pregătirea concursului, urmărește conferința de presă a BCE

În cadrul conferinței de presă (organizată la fiecare șase săptămâni), președinta BCE explică cele mai recente decizii de politică monetară ale Consiliului guvernatorilor într-o declarație de politică monetară, după care răspunde la întrebările jurnaliștilor. Poți vedea la ce dată are loc următoarea conferință de presă consultând calendarul online

NOT AN EXPERT? CHECK OUT OUR EXPLAINER
LEARN MORE
Ce este inflația?
INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Mai mult pe aceeași temă

Toate paginile din această secțiune