European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

De Generation €uro Students’ Award (G€SA) is een jaarlijkse wedstrijd om middelbare scholieren in Europa vertrouwd te maken met de taken en verantwoordelijkheden van de Europese Centrale Bank (ECB). Teams uit heel Europa, elk bestaande uit maximaal vijf studenten en een leraar, lossen vraagstukken op over monetair beleid, economie en de taken van de ECB. 

De wedstrijd wordt landelijk georganiseerd door de nationale centrale banken en per deelnemend land is er één winnend team. De wedstrijd eindigt met een afsluitende prijsuitreiking, waarbij alle winnende teams aanwezig zijn en de gelegenheid krijgen de president van de ECB te ontmoeten en haar vragen te stellen.

Ga naar de officiële website voor meer informatie over de wedstrijd en hoe je kunt deelnemen. 

Generation €uro Students’ Award 2022

Winnaars van de Generation €uro Students’ Award 2022 vieren hun succes met ECB-president Lagarde en de gouverneurs en presidenten van de deelnemende nationale centrale banken.

Generation €uro Students’ Award 2021 (online evenement)

De winnaars van de Generation €uro Students’ Award 2021 kwamen vanuit heel Europa virtueel bij elkaar om hun succes te vieren en vragen te stellen aan president Lagarde.

Generation €uro Students’ Award 2019

De winnaars van de Generation €uro Students’ Award 2019 stellen vragen aan voormalig president Draghi.

Volg de persconferentie van de ECB als voorbereiding op de wedstrijd

Om de zes weken licht de president van de ECB tijdens een persconferentie (Engels) het rentebesluit van de Raad van Bestuur toe in een verklaring over het monetair beleid (Engels). Daarna beantwoordt ze vragen van journalisten. Een overzicht van de aankomende persconferenties is hier (Engels) te vinden. 

NOT AN EXPERT? CHECK OUT OUR EXPLAINER
LEARN MORE
Wat is inflatie?
ZIE OOK

Meer informatie over verwante onderwerpen

Alle pagina's in dit deel