€urogeneráció diákvetélkedő

Az €urogeneráció diákvetélkedőn azok az euroövezeti középiskolai tanulók vehetnek részt, akik érdeklődnek a közgazdaság-tudomány iránt, és többet szeretnének tudni a monetáris politikáról.

A jövőre nevezni szándékozóknak érdemes figyelni az €urogeneráció honlapját, ahol hamarosan részletesebb információk jelennek meg az időpontokról, a részt vevő országokról, a fordulókról, az elérhetőségekről és a díjakról. A részvételhez csapatot kell alakítani az osztálytársakkal és egy tanárral.

Mi történik, ha jól szereplünk?

A részt vevő országok nyertes csapatai meghívást kapnak a Frankfurtban, az EKB épületében rendezett díjátadó ünnepségre.

A 2019-es €urogeneráció diákvetélkedő győztesei Draghi elnököt kérdezhetik

Hogyan készüljünk fel a versenyre?

Kövessük figyelemmel az EKB sajtókonferenciáit!
A hathetente megrendezett sajtókonferencián az EKB elnöke bevezető állásfoglalásában ismerteti a kamatdöntést megalapozó megfontolásokat, majd válaszol a sajtó képviselőinek kérdéseire.

Mi az infláció?
Az EKB legfontosabb feladata az euro értékének megőrzése és az infláció kevéssel 2% alatti szinten tartása. De mi is az az infláció? Hogyan mérik? Hogyan tudja az EKB befolyásolni?

Bővebben

Hogyan mérik az inflációt?
A harmonizált fogyasztóiár-index (angol rövidítéssel HICP) segítségével.

Bővebben

További részletes információk
Itt megtalálható néhány alapfogalom egyszerű magyarázata, és friss meglátások olvashatók az EKB tevékenységéről.

Bővebben

Kérjük az EKB jövőbeni ismeretterjesztő és ifjúsági kezdeményezései iránt érdeklődőket, hogy iratkozzanak fel a levelezőlistánkra.