Učeničko natjecanje €urogeneracija

Učeničko natjecanje €urogeneracija namijenjeno je učenicima srednjih škola iz europodručja koji se zanimaju za ekonomiju i žele znati više o monetarnoj politici.

Želite li sudjelovati sljedeće godine, pratite mrežne stranice €urogeneracija, na kojima će se pravodobno objaviti informacije o rasporedu, zemljama koje sudjeluju, krugovima natjecanja, mogućnostima za kontakt i nagradama. Za sudjelovanje se trebate udružiti s drugim učenicima iz razreda i nastavnikom.

A ako budemo uspješni...?

Pobjednički tim iz svake zemlje koja sudjeluje bit će pozvan na svečanost dodjele nagrada koja će se održati u ESB‑u u Frankfurtu.

Pobjednici učeničkog natjecanja €urogeneracija 2019. postavljaju pitanja predsjedniku Draghiju

Pripreme za natjecanje

Pogledajte ESB-ovu konferenciju za novinare
Na konferenciji za novinare svakih šest tjedana predsjednica ESB-a u uvodnoj izjavi objašnjava odluku o kamatnim stopama i potom odgovara na pitanja novinara.

Što je inflacija?
Glavna zadaća ESB-a osigurati je da vrijednost eura bude stabilna i da inflacija bude ispod, ali blizu 2 %. Ali što je inflacija? Kako se mjeri? I kako ESB može na nju utjecati?

Više

Kako se mjeri inflacija?
Mjeri se harmoniziranim indeksom potrošačkih cijena (HIPC).

Više

Želite li saznati više?
Ovdje su dostupna jednostavna objašnjenja ključnih pojmova i informacije o aktivnostima ESB-a.

Više

Želite li primati obavijesti o budućim projektima ESB-a koji se tiču obrazovanja i uključivanja mladih, dodajte svoju adresu našem popisu e‑adresa.