European Central Bank - eurosystem
Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Generation €uro Students’ Award

Učeničko natjecanje €urogeneracija (engl. Generation €uro Students’ Award, G€SA) održava se svake godine kako bi se učenici srednjih škola u Europi upoznali sa zadaćama i dužnostima Europske središnje banke (ESB). Timovi iz cijele Europe, koji se sastoje od petero učenika i jednog učitelja, rješavaju zadatke povezane s monetarnom politikom, ekonomijom i ESB‑ovim zadaćama. 

Natjecanje organiziraju nacionalne središnje banke u svojim državama i u svakoj državi sudionici pobjeđuje jedan tim. Vrhunac je natjecanja ceremonija dodjele nagrada. Prisustvuju joj svi pobjednički timovi, kojima je to ujedno prilika za razgovor s predsjednicom ESB‑a.

Više informacija o natjecanju i prijavama možete pronaći na službenim mrežnim stranicama natjecanja. 

Učeničko natjecanje €urogeneracija 2022.

Pobjednici učeničkog natjecanja €urogeneracija 2022. slave svoj uspjeh s predsjednicom ESB‑a Christine Lagarde i guvernerima središnjih banaka sudionica.

Učeničko natjecanje €urogeneracija 2021. (virtualni događaj)

Pobjednici učeničkog natjecanja €urogeneracija 2021. iz cijele Europe okupili su se kako bi proslavili svoj uspjeh i postavili pitanja predsjednici Lagarde.

Učeničko natjecanje €urogeneracija 2019.

Pobjednici učeničkog natjecanja €urogeneracija 2019. postavljaju pitanja bivšem predsjedniku Draghiju.

U sklopu priprema za natjecanje pratite ESB‑ove konferencije za novinare.

Na konferenciji za novinare, koja se održava svakih šest tjedana, predsjednica ESB‑a u izjavi o monetarnoj politici objašnjava najnovije odluke Upravnog vijeća o monetarnoj politici i potom odgovara na pitanja novinara. Datum održavanja sljedeće konferencije za novinare možete pronaći u rasporedu na našim mrežnim stranicama

NOT AN EXPERT? CHECK OUT OUR EXPLAINER
LEARN MORE
Što je inflacija?
MOGLO BI VAS ZANIMATI

Povezani sadržaji

Sve stranice u ovom odjeljku