Generation €uro Students’ Award

Generation €uro Students’ Award -kilpailu on suunnattu euroalueen toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille, jotka haluavat tutustua tarkemmin talousaiheisiin ja rahapolitiikkaan.

Seitsemäs Generation €uro Students’ Award -kilpailu vietiin päätökseen 10.–11.4.2018, kun voittajajoukkueet saapuivat Frankfurtiin palkintojenjakotilaisuuteen. Voittajat tutustuivat EKP:n päärakennukseen, osallistuivat asiantuntijoiden pitämille luennoille ja saivat tilaisuuden esittää kysymyksiä EKP:n pääjohtajalle Mario Draghille.


Tietoja kilpailusta

Kilpailu järjestettiin 11:ssä euroalueen maassa lukuvuonna 2017–2018. Seuraavan kilpailun aikataulu, osallistujamaat, kilpailukierrokset, yhteystiedot ja palkinnot julkaistaan kilpailun verkkosivulla. Kilpailuun osallistutaan joukkueina, joihin kuuluu opiskelijoita ja opettaja.


Miten voittajat palkitaan?

Kunkin maan voittajajoukkue kutsutaan Frankfurtiin EKP:ssä järjestettävään palkintojenjakotilaisuuteen.

Kilpailuun valmistautuminen

Katso videoita EKP:n neuvoston rahapolitiikkakokouksen lehdistötilaisuuksista
EKP:n neuvosto kokoontuu kuuden viikon välein rahapolitiikkakokoukseen päättämään muun muassa ohjauskoroista. EKP:n pääjohtaja esittää kokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa alustuspuheenvuoron ja vastaa sen jälkeen toimittajien kysymyksiin.

Mitä tarkoittaa inflaatio?
Euroopan keskuspankin tärkeimpinä tehtävinä on pitää euron arvo vakaana ja inflaatio hieman alle 2 prosentissa. Mutta mitä inflaatio tarkalleen ottaen tarkoittaa ja miten sitä mitataan? Miten EKP voi vaikuttaa siihen?

Lisätietoa

Miten inflaatiota mitataan?
Inflaation mittaamisessa käytetään yhdenmukaistettua kuluttajahintaindeksiä (YKHI).

Lisätietoa

Haluatko lisätietoa EKP:n tehtävistä ja toiminta-alueista?
Oheistietoa osiossa käsitellään lyhyesti ja ytimekkäästi peruskäsitteitä ja ajankohtaisia aiheita.

Lisätietoa