Μαθητικός Διαγωνισμός Generation €uro

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη ζώνη του ευρώ που ενδιαφέρονται για τα οικονομικά και θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τη νομισματική πολιτική.

Εάν επιθυμείς να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό το προσεχές έτος, μπορείς να παρακολουθείς τον δικτυακό τόπο του Generation €uro, στον οποίο σύντομα θα μπορέσεις να βρεις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τις χώρες που συμμετέχουν, τους γύρους του διαγωνισμού, τους υπεύθυνους επικοινωνίας και τα βραβεία. Για να λάβεις μέρος θα πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα με τους συμμαθητές σου και έναν καθηγητή.

Κι αν τα καταφέρουμε;

Η νικήτρια ομάδα από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα προσκληθεί σε εκδήλωση απονομής βραβείων στην ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη.

Νικητές του μαθητικού διαγωνισμού Generation €uro 2019 υποβάλλουν ερωτήσεις στον Mario Draghi

Προετοιμασία για τον διαγωνισμό

Παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ
Κάθε έξι βδομάδες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Πρόεδρος της ΕΚΤ εκφωνεί εισαγωγική δήλωση με την οποία εξηγεί την απόφαση για τα επιτόκια και στη συνέχεια απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Τι είναι πληθωρισμός
Τα βασικά καθήκοντα της ΕΚΤ είναι να διατηρεί την αξία του ευρώ σταθερή και τον πληθωρισμό σε επίπεδο λίγο κάτω από το 2%. Αλλά τι είναι ο πληθωρισμός; Πώς υπολογίζεται; Και πώς μπορεί να τον επηρεάσει η ΕΚΤ;

Μάθε περισσότερα

Πώς υπολογίζεται ο πληθωρισμός
Ο πληθωρισμός μετρείται με βάση τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή ή ΕνΔΤΚ.

Μάθε περισσότερα

Θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες;
Εδώ θα βρεις βασικές έννοιες με απλά λόγια και νέες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της ΕΚΤ.

Μάθε περισσότερα

Εάν επιθυμείς να λαμβάνεις πληροφορίες σχετικά με μελλοντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες για νέους τις οποίες διοργανώνει η ΕΚΤ, κάνε εγγραφή στον κατάλογο των παραληπτών των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μας.