Μαθητικός Διαγωνισμός Generation €uro

Ο μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro είναι ένας διαγωνισμός που απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη ζώνη του ευρώ οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα οικονομικά και θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τη νομισματική πολιτική.

Ο έβδομος μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου 2018 όταν οι νικητές επισκέφτηκαν την ΕΚΤ για την εκδήλωση απονομής βραβείων. Μέσα στις δύο ημέρες της επίσκεψής τους οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτίριο, παρακολούθησαν παρουσιάσεις από εμπειρογνώμονες και είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi.


Πληροφορίες για τον διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε 11 χώρες της ζώνης του ευρώ στη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018. Εάν επιθυμείς να λάβεις μέρος το προσεχές έτος, μπορείς να παρακολουθείς τον δικτυακό τόπο του μαθητικού διαγωνισμού Generation €uro, στον οποίο σύντομα θα μπορέσεις να βρεις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τις χώρες που συμμετέχουν, τους γύρους του διαγωνισμού, τους υπεύθυνους επικοινωνίας και τα βραβεία. Για να λάβεις μέρος θα πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα με τους συμμαθητές σου και έναν καθηγητή.


Κι αν τα καταφέρουμε;

Η νικήτρια ομάδα από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα προσκληθεί σε εκδήλωση απονομής βραβείων στην ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη.

Προετοιμασία για τον διαγωνισμό

Παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ
Κάθε έξι βδομάδες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ εκφωνεί εισαγωγική δήλωση με την οποία εξηγεί την απόφαση για τα επιτόκια και στη συνέχεια απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Τι είναι ο πληθωρισμός;
Τα βασικά καθήκοντα της ΕΚΤ είναι να διατηρεί την αξία του ευρώ σταθερή και τον πληθωρισμό σε επίπεδο λίγο κάτω από το 2%. Αλλά τι είναι ο πληθωρισμός; Πώς υπολογίζεται; Και πώς μπορεί να τον επηρεάσει η ΕΚΤ;

Μάθε περισσότερα

Πώς υπολογίζεται ο πληθωρισμός;
Ο πληθωρισμός μετρείται με βάση τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή ή ΕνΔΤΚ.

Μάθε περισσότερα

Θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες;
Εδώ θα βρεις βασικές έννοιες με απλά λόγια και νέες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της ΕΚΤ.

Μάθε περισσότερα