Priskonkurrence: Generation €uro Students’ Award

Generation €uro Students' Award er en konkurrence for gymnasieelever i euroområdet, der er interesserede i økonomi og gerne vil vide mere om pengepolitik.

Syvende udgave af Generation €uro Students' Award sluttede 11. april 2018, hvor vinderne var til prisuddeling i ECB. I løbet af de to dages besøg fik eleverne en rundvisning i bygningen, overværede foredrag af eksperter og fik mulighed for at stille spørgsmål til ECB's formand Mario Draghi.


Konkurrencen

Konkurrencen blev afholdt i 11 eurolande i skoleåret 2017-18. Vi du være med næste år, skal du holde øje med Generation €uro-webstedet, hvor der hen ad vejen vil komme oplysninger om tidsplanen, hvilke lande der deltager, konkurrencerunderne, kontaktoplysninger og de priser, man kan vinde. For at kunne deltage skal du lave et hold sammen med dine klassekammerater og en lærer.


Og hvis vi klarer os godt ...?

Vinderholdene fra de deltagende lande inviteres til prisuddeling i ECB i Frankfurt.

Forberedelse til konkurrencen

Se en pressekonference i ECB
Formanden for ECB giver på en pressekonference hver sjette uge en redegørelse for rentebeslutningen i de indledende bemærkninger, hvorefter han besvarer spørgsmål fra journalister.

Hvad er inflation?
ECB's hovedopgaver er at holde euroens værdi stabil og inflationen lige under 2 pct. Men hvad er inflation? Hvordan måles den? Og hvordan kan ECB påvirke den?

Læs mere

Hvordan måles inflation?
Den udtrykkes ved det harmonisede forbrugerprisindeks (HICP).

Læs mere

Vil du gerne vide mere?
Her kan du læse om centrale begreber forklaret med enkle ord og få et indblik i ECB's aktiviteter.

Læs mere