European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Generation €uro Students' Award

Generation €uro Students' Award (G€SA) er en årligt tilbagevendende konkurrence. Her kan skoleelever på gymnasieniveau i Europa lære om Den Europæiske Centralbanks (ECB) opgaver og ansvarsområder. I konkurrencen deltager hold fra hele Europa, der består af op til fem elever og en lærer. De løser opgaver, som vedrører pengepolitik, økonomi og ECB's arbejde. 

Konkurrencen arrangeres på nationalt plan af de nationale centralbanker, og der er ét vinderhold fra hvert af de deltagende lande. Konkurrencen munder ud i den endelige prisuddeling, hvor alle vinderholdene deltager. Her møder de ECB's formand og kan stille hende spørgsmål.

Der er flere oplysninger om konkurrencen, og hvordan man tilmelder sig, på konkurrencens officielle websted

Generation €uro Students' Award 2022

Vinderne af Generation €uro Students' Award 2022 fejrer, at de har vundet, sammen med ECB's formand Christine Lagarde og cheferne for de deltagende nationale centralbanker.

Generation €uro Students' Award 2021 (virtuelt arrangement)

Vinderne af Generation €uro Students' Award 2021 samledes fra forskellige europæiske lande for at fejre, at de havde vundet, og stille spørgsmål til ECB's formand Christine Lagarde.

Generation €uro Students' Award 2019

Vinderne af Generation €uro Students' Award 2019 stiller spørgsmål til ECB's daværende formand Mario Draghi.

For at forberede dig til konkurrencen kan du følge ECB's pressekonference

pressekonferencen (som afholdes hver sjette uge) redegør ECB's formand for Styrelsesrådets seneste pengepolitiske beslutninger i en pengepolitisk erklæring og besvarer derefter spørgsmål fra journalister. Du kan se, hvornår den næste pressekonference finder sted, i vores onlinekalender

NOT AN EXPERT? CHECK OUT OUR EXPLAINER
LEARN MORE
Hvad er inflation?
SE OGSÅ

Relaterede emner

Alle sider i dette afsnit