European Central Bank - eurosystem
Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по

Ученическа награда „€вро поколение“

Ученическата награда „€вро поколение“ е ежегодно състезание, което има за цел да запознае гимназистите в Европа със задачите и отговорностите на Европейската централна банка (ЕЦБ). Отбори от цяла Европа в състав от до петима ученици и един учител решават задачи, свързани с паричната политика, икономиката и отговорностите на ЕЦБ. 

Състезанието се организира на национално ниво от националните централни банки, като всяка участваща държава излъчва само един отбор победител. То завършва с официална церемония по награждаване, на която присъстват всички отбори победители. Там те имат възможност да се запознаят с председателя на ЕЦБ и да му задават въпроси.

Посетете официалния уебсайт на състезанието, за да научите повече за него и как да се запишете за участие. 

Ученическа награда „€вро поколение 2022“

Победителите в състезанието за Ученическа награда „€вро поколение“ 2022 г. отпразнуват успеха си с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард и управителите на националните централни банки.

Ученическа награда „€вро поколение 2021“ (Виртуално събитие)

Победителите в състезанието за Ученическа награда „€вро поколение 2021“ от цяла Европа се събраха, за да отпразнуват успеха си и да зададат въпросите си на председателя на ЕЦБ Кристин Лагард.

Ученическа награда „€вро поколение 2019“

Победителите в състезанието за Ученическа награда „€вро поколение 2019“ задават своите въпроси на бившия председател на ЕЦБ Марио Драги.

Докато се подготвяте за състезанието, следете пресконференцията на ЕЦБ

На пресконференцията (която се провежда на всеки шест седмици) председателят на ЕЦБ обяснява последните решения на Управителния съвет, свързани с паричната политика, в изявление по темата, а след това отговаря на въпросите на журналистите. В публикувания онлайн график можете да проверите датата на следващата пресконференция. 

Всички страници в този раздел