European Central Bank - eurosystem
Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по


Ученическа награда „€вро поколение“

Ученическа награда „€вро поколение“ е състезание, в което могат да участват ученици от гимназиалния курс в еврозоната, които се интересуват от икономика и биха искали да научат повече за паричната политика.

За да участвате, трябва да съставите отбор със свои съученици и един учител.

Ученическа награда „€вро поколение 2021“ (Виртуално събитие)

Победителите в състезанието за Ученическа награда „€вро поколение 2021“ от цяла Европа се събраха, за да отпразнуват успеха си и да зададат въпросите си на председателя на ЕЦБ Кристин Лагард.

Ученическа награда „€вро поколение 2019“

Победителите в състезанието за Ученическа награда „€вро поколение 2019“ задават своите въпроси на бившия председател на ЕЦБ Марио Драги.

Ученическа награда „€вро поколение 2018“

Победителите в състезанието за Ученическа награда „€вро поколение 2018“ задават своите въпроси на бившия председател на ЕЦБ Марио Драги.

Реч и въпроси и отговори

Докато се подготвяте за състезанието, следете пресконференцията на ЕЦБ

На пресконференцията на всеки шест седмици председателят на ЕЦБ обяснява решенията за лихвените проценти в изявлението за паричната политика, а след това отговаря на въпросите на журналистите. График на предстоящите пресконференции ще намерите тук.

ЗА НЕСПЕЦИАЛИСТИ: ВИЖТЕ ОБЯСНИТЕЛНАТА СТАТИЯ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Какво представлява инфлацията?
ВИЖТЕ СЪЩО

Още свързана с темата информация

Всички страници в този раздел