Concursul „Euro Video Challenge”

Concursul „Euro Video Challenge”

Informații de ultimă oră

Concursul „Euro Video Challenge” s-a încheiat și juriul analizează acum toate videoclipurile transmise. Mulțumim participanților! Vă vom contacta la începutul lunii octombrie în cazul în care sunteți eligibili pentru un premiu.

Persoanele sau echipele care au realizat cel(e) mai bun(e) videoclip(uri) vor fi invitate la ceremonia de premiere, care va avea loc joi, 9 noiembrie 2017, cu ocazia celei de-a zecea aniversări a conferinței pe teme economice „Les Journées de l’économie” (Jéco), organizată la Lyon, Franța.

Premiul pentru videoclipul câștigător este de 4 000 de euro. Premiile al doilea și al treilea, în valoare de 3 000 și, respectiv, 2 000 de euro, pot fi acordate, de asemenea, în funcție de decizia juriului privind calitatea videoclipurilor. În plus, cele mai bune videoclipuri ar putea fi publicate pe platformele de comunicare socială ale Băncii Centrale Europene și Jéco.

Cel(e) mai bun(e) videoclip(uri) va (vor) fi selectat(e) pe baza următoarelor criterii:

  • conținutul: abilitatea dovedită de a formula mesaje clare și cunoștințele deținute pe tema aleasă;
  • aptitudinile de comunicare (utilizarea unor elemente vizuale/de animație va fi considerată un avantaj): originalitatea tehnicilor de comunicare utilizate;
  • calitatea divertismentului: valoarea educativă și accesibilitatea pentru persoanele care vizionează videoclipurile.

Concursul

Am invitat persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani să ne transmită, în perioada 6 iulie-24 septembrie 2017, un videoclip pe o temă economică legată de activitatea BCE. Concursul a implicat crearea unui film scurt care să fie antrenant și ușor de înțeles, adecvat pentru o audiență formată din tineri, probabil fără cunoștințe prealabile în domeniu.

A fost necesară transmiterea unui videoclip original (de maximum 2 minute și 20 de secunde), alături de scriptul corespunzător (maximum 1 500 de cuvinte).

Juriul

  • Benoît Cœuré: membru al Comitetului executiv, Banca Centrală Europeană
  • Christine Graeff: directoare generală, DG Comunicare, Banca Centrală Europeană
  • Agnès Bénassy-Quéré: profesoară, École d’Économie de Paris, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne
  • Luis Garicano: profesor, London School of Economics
  • Francesco Giavazzi: profesor, Innocenzo Gasparini Institute for Economic Research și Universitatea Bocconi
  • Jan Pieter Krahnen: profesor, SAFE Research Centre și Universitatea Goethe