Euro Video Challenge

Euro Video Challenge

Het laatste nieuws

De Euro Video Challenge is gesloten en de jury bekijkt nu alle ingestuurde video's. Hartelijk dank aan allen die hebben meegedaan! We nemen begin oktober contact met je op als je in aanmerking komt voor een prijs.

De personen of teams achter de beste video's zullen worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op donderdag 9 november 2017 bij de tiende verjaardag van de economische conferentie “Les Journées de l’économie” (Jéco) in Lyon in Frankrijk.

De prijs voor de winnende video is € 4.000. Een tweede en een derde prijs van respectievelijk € 3.000 en € 2.000 worden eventueel ook uitgereikt, afhankelijk van het besluit van de jury over de kwaliteit van de video's. Daarnaast worden de beste video's wellicht ook geplaatst op de sociale media van de Europese Centrale Bank en de Jéco.

De beste video's worden gekozen op grond van de volgende criteria:

  • inhoud: getoond vermogen om een boodschap en kennis van het onderwerp duidelijk over te brengen
  • communicatieve vaardigheden (het gebruik van visuele elementen/animaties zal als een positief punt worden beschouwd): originaliteit van de gebruikte communicatietechnieken
  • entertainmentwaarde: educatieve kwaliteiten en kijkervriendelijkheid

De uitdaging

We hebben degenen van jullie die tussen 18 en  30 jaar oud zijn gevraagd in de periode 6 juli-24 september 2017 een video in te sturen over een economisch onderwerp dat verband houdt met de werkzaamheden van de ECB. De uitdaging was een korte film te produceren die onderhoudend is en makkelijk te begrijpen, en geschikt voor een jong publiek dat niet noodzakelijkerwijs al iets weet over het onderwerp.

Een originele video (niet langer dan 2 minuten en 20 seconden) moest worden ingestuurd, samen met het script ervan (maximaal 1.500 woorden).

De jury

  • Benoît Cœuré: Lid van de Directie van de Europese Centrale Bank
  • Christine Graeff Directeur-Generaal Communicatie van de Europese Centrale Bank
  • Agnès Bénassy-Quéré: Professor aan de Paris School of Economics – Panthéon Sorbonne University
  • Luis Garicano: Professor aan de London School of Economics
  • Francesco Giavazzi: Professor aan het Innocenzo Gasparini Institute for Economic Research en Bocconi University
  • Jan Pieter Krahnen: Professor aan het SAFE Research Centre en Goethe University