Διαγωνισμός Euro Video Challenge

Euro Video Challenge

Τελευταία ενημέρωση

Ο διαγωνισμός Euro Video Challenge έληξε και η κριτική επιτροπή εξετάζει αυτήν τη στιγμή όλα τα βίντεο που υποβλήθηκαν. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες! Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στις αρχές Οκτωβρίου αν έχετε επιλεγεί για κάποιο από τα βραβεία.

Τα άτομα ή οι ομάδες που έφτιαξαν τα καλύτερα βίντεο θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στη Λυόν της Γαλλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 10 χρόνια του οικονομικού συνεδρίου Les Journées de l’économie” (Jéco).

Το χρηματικό έπαθλο για το καλύτερο βίντεο είναι 4.000 ευρώ. Η κριτική επιτροπή μπορεί να αποφασίσει, ανάλογα με την ποιότητα των βίντεο, να απονείμει δεύτερο και τρίτο βραβείο ύψους 3.000 και 2.000 ευρώ αντιστοίχως. Επιπλέον, τα καλύτερα βίντεο μπορεί να προβληθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του συνεδρίου Jéco.

Η επιλογή των καλύτερων βίντεο θα γίνει με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  • περιεχόμενο: αποδεδειγμένη ικανότητα δημιουργίας ξεκάθαρων μηνυμάτων και γνώση του θέματος
  • επικοινωνιακές δεξιότητες (η χρήση οπτικών στοιχείων/κινούμενων εικόνων θα θεωρηθεί προτέρημα): πρωτοτυπία όσον αφορά τις χρησιμοποιούμενες επικοινωνιακές τεχνικές
  • ψυχαγωγική αξία: εκπαιδευτική αξία και ευκολία στη θέαση

Ο διαγωνισμός

Ζητήσαμε από άτομα μεταξύ 18 και 30 ετών να υποβάλουν ένα βίντεο στο οποίο θα παρουσίαζαν ένα οικονομικό θέμα σχετικό με τα καθήκοντα της ΕΚΤ από τις 6 Ιουλίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017. Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία μιας σύντομης, ευχάριστης και ευκολονόητης ταινίας, κατάλληλης για νεανικό κοινό που δεν έχει απαραιτήτως πρότερη γνώση του θέματος.

Έπρεπε να υποβληθεί ένα πρωτότυπο βίντεο (με διάρκεια το πολύ 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα) μαζί με το αντίστοιχο σενάριο (έως 1.500 λέξεις).

Η κριτική επιτροπή

  • Benoît Cœuré: Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • Christine Graeff: Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • Agnès Bénassy-Quéré: Καθηγήτρια, Paris School of Economics – Université Paris 1 Panthéon Sorbonne
  • Luis Garicano: Καθηγητής, London School of Economics
  • Francesco Giavazzi: Καθηγητής, Innocenzo Gasparini Institute for Economic Research και Bocconi University
  • Jan Pieter Krahnen: Καθηγητής, SAFE Research Centre και Goethe-Universität