Конкурс за видеоматериали „Euro Video Challenge“

Конкурс за видеоматериал „Euro Video Challenge“

Последни новини

Конкурсът „Euro Video Challenge“ приключи и журито е в процес на оценяване на всички изпратени видеоматериали. Благодарим на всички участници! Ако Ви е присъдена награда, ще се свържем с Вас в началото на октомври.

Индивидуалните участници или екипите, автори на най-добрите видеоматериали, ще бъдат поканени да присъстват на церемонията по награждаването на 9 ноември 2017 г., четвъртък, в Лион (Франция) – на десетата годишнина на икономическата конференция „Икономически дни“ (Les Journées de l’économie (Jéco).

Наградата за най-добър видеоматериал е 4000 евро. Може да бъдат присъдени и награди за второ и трето място, съответно в размер на 3000 евро и 2000 евро, по преценка на журито за качеството на видеоматериалите. Освен това най-добрите видеоматериали може да бъдат показани в социалните медии на Европейската централна банка и Jéco.

Най-добрите видеоматериали ще бъдат избрани въз основа на следните критерии:

  • съдържание: умение за изработване на ясно послание и познания по темата
  • комуникационни умения (за преимущество ще се счита използването на визуални елементи/анимация): оригиналност на използваните комуникационни техники
  • занимателност: образователна стойност и привлекателност за зрителите

Задачата

Поканихме тези от Вас, които попадат във възрастовата група от 18 до 30 години, да представят между 6 юли и 24 септември 2017 г. видеоматериал по икономическа тема, свързана с работата на ЕЦБ. Задачата беше да се създаде кратък филм, занимателен и разбираем, подходящ за младежка публика, която няма непременно предварителни знания по темата.

Трябваше да бъде представен оригинален видеоматериал, не по-дълъг от 2 минути и 20 секунди, заедно със съответния сценарий (до 1500 думи).

Журито

  • Беноа Кьоре: член на Изпълнителния съвет, Европейска централна банка
  • Кристин Греф: генерален директор, генерална дирекция „Комуникации“, Европейска централна банка
  • Агнес Бенаси-Кере: преподавател, Paris School of Economics – Panthéon Sorbonne University
  • Луис Гарсиано: преподавател, London School of Economics
  • Франческо Джаваци: преподавател, Innocenzo Gasparini Institute for Economic Research и Bocconi University
  • Ян Питер Кранен: преподавател, SAFE Research Centre и Goethe University