Menu

Inflation Island – kako na gospodarstvo vpliva inflacija

Ta igra se ne posodablja več in bo kmalu odstranjena z našega spletnega mesta. V bližnji prihodnosti ne bo nadomeščena z novo.

Igra uporablja tehnologijo Adobe Flash. Sodobni brskalniki zaradi zmogljivosti in varnosti bodisi odvračajo uporabnike od uporabe vtičnika Flash Player ali pa povsem preprečujejo njegovo uporabo.
Če Flash vseeno želite uporabljati, morate izrecno dovoliti, da se zažene v brskalniku.
Če dovolite zagon vtičnika Flash v brskalniku, to storite na lastno odgovornost. ECB ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice, do katerih bi lahko prišlo zaradi varnostnega napada s strani tretjih oseb.
Naj vas opozorimo, da v nekaterih od najnovejših brskalnikov vtičnika Flash sploh ni mogoče zagnati.

Inflation Island – kako na gospodarstvo vpliva inflacija

Razen plaže premore inflacijski otok vse, kar imajo običajni otoki: trgovine, stanovanja, banke, gradbišča, tudi univerzo in finančno ministrstvo. Povsod je nekdo pripravljen povedati, kako trenutna stopnja inflacije vpliva na njihovo življenje. Skladno s tem se spreminja tudi videz otoka – in celo vreme. Otok je odprt za vse, drznejši obiskovalci pa lahko preizkusite svoje znanje in iz izjav in opisov ugotovite, kako stoji inflacija.

Na otoku je seveda tudi kino, kjer vrtijo filme o tem, kako sta inflacija in deflacija v minulih desetletjih prizadeli različne države.

Odpri igro