Concursul pentru elevi „Generația euro”

Fetiță în fața unui calculator înscriindu-se la concursul pentru elevi „Generația euro”

Ce pot învăța?

Concursul pentru elevi „Generația euro” îți oferă ocazia de a înțelege, într-un mod interactiv, cum funcționează politica monetară în zona euro și care este legătura dintre aceasta și economie în ansamblu.


Cum mă pot înscrie la concurs?

Concursul se desfășoară în 11 țări din zona euro în anul școlar 2017-2018. Trebuie să formezi o echipă împreună cu colegii tăi de clasă și un profesor și să participi la fiecare rundă a concursului. Detalii privind calendarul, rundele concursului, persoanele de contact și premiile sunt disponibile pe website-ul Generation Euro.


Și dacă te descurci bine...?

Echipa câștigătoare din fiecare țară participantă și echipa desemnată câștigătoare la nivelul școlilor europene sau internaționale vor fi invitate la Banca Centrală Europeană, în Frankfurt, unde vor participa la evenimentul de decernare a premiilor, alături de președintele BCE.

Pregătirea pentru concurs

Mario Draghi și Vítor Constâncio la conferința de presă a BCE

Urmărește o conferință de presă a BCE!
În cadrul unei conferințe de presă, care se organizează la fiecare șase săptămâni, președintele BCE explică decizia privind ratele dobânzilor într-o declarație introductivă, după care răspunde la întrebările jurnaliștilor.

Imagine ilustrând o femeie la cumpărături într-un supermarket

Ce este inflația?
Principalele misiuni ale Băncii Centrale Europene sunt asigurarea stabilității monedei euro și menținerea inflației ușor sub 2%. Dar ce este inflația? Cum se măsoară aceasta? Și cum poate BCE să o influențeze? Mai mult

Cum se măsoară inflația?
Inflația se măsoară prin indicele armonizat al prețurilor de consum sau IAPC. Mai mult

Ai nevoie de mai multe detalii?
Prezentări în cuvinte simple ale conceptelor principale și informații de dată recentă despre activitățile BCE sunt disponibile aici.