Generation €uro Students’ Award

Meisje voor een PC dat zich aanmeldt voor de Generation Euro Students’ Competition

De Generation €uro Students’ Award geeft je op interactieve wijze de gelegenheid inzicht te krijgen in hoe het monetair beleid in het eurogebied werkt en op welke manier het verband houdt met de economie.


Hoe kan ik me voor de wedstrijd aanmelden?

De wedstrijd loopt in 11 landen van het eurogebied in het schooljaar 2017-2018. Formeer met een aantal klasgenoten en een docent een team en speel alle rondes van de wedstrijd. Uitgebreide informatie over het tijdschema, de wedstrijdronden, de contactpersonen en de prijzen is te vinden op de Generation €uro-website België.


En als we het goed doen...?

Het winnende team van elk deelnemend land en het winnende team van de internationale en Europese scholen zullen worden uitgenodigd bij de ECB in Frankfurt. Hier nemen ze deel aan een evenement waar de Europese prijsuitreiking met de President van de ECB plaatsvindt.

Voorbereiding op de wedstrijd

Mario Draghi en Vítor Constâncio bij de persconferentie van de ECB)

Bekijk een persconferentie van de ECB
Tijdens een elke zes weken gehouden persconferentie licht de President van de ECB het rentebesluit toe middels een Inleidende Verklaring en beantwoordt daarna vragen van journalisten.

Afbeelding van winkelende vrouw in een supermarkt

Wat is inflatie?
De belangrijkste taken van de Europese Centrale Bank zijn de waarde van de euro stabiel te houden en de inflatie net onder 2% te handhaven. Maar wat is inflatie? Hoe wordt inflatie gemeten? En hoe kan de ECB de inflatie beïnvloeden? meer

Hoe wordt inflatie gemeten?
De inflatie wordt gemeten aan de hand van de Geharmoniseerde Consumptieprijsindex (Harmonised Index of Consumer Prices ofwel HICP). Kom hier meer te weten: meer

Op zoek naar meer informatie?
Belangrijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal en actuele informatie over de activiteiten van de ECB zijn hier te vinden.