Generation €uro Students’ Award

Opiskelija tutustuu Generation €uro Students’ Awardiin

Mitä kilpailussa voi oppia?

Generation €uro Students’ Awardissa kilpailijat oppivat ymmärtämään, miten euroalueen rahapolitiikka toimii vuorovaikutuksessa koko talouden kanssa.


Miten kilpailuun voi osallistua?

Kilpailu järjestetään 11:ssä euroalueen maassa lukuvuonna 2015–2016. Kolmikierroksiseen kilpailuun osallistutaan joukkueina. Kilpailun yhteystiedot sekä lisätietoa aikataulusta, kilpailukierroksista ja palkinnoista saa kilpailusivustosta.


Jos kilpailussa menestyy...

Kunkin osallistujamaan voittajajoukkue sekä kansainvälisten ja Eurooppa-koulujen sarjan voittajajoukkue kutsutaan EKP:n tiloissa Frankfurtissa pidettävään tilaisuuteen, jossa EKP:n pääjohtaja jakaa palkinnot.

Kilpailuun valmistautuminen

Mario Draghi ja Vítor Constâncio EKP:n lehdistötilaisuudessa

Videoita EKP:n lehdistötilaisuuksista
Kuuden viikon välein pidettävässä lehdistötilaisuudessa EKP:n pääjohtaja kertoo korkopäätöksistä alustuspuheenvuorossa ja vastaa toimittajien kysymyksiin. Alustuspuheenvuoron epävirallinen suomennos on luettavissa Suomen Pankin verkkosivuilla.

Nainen ostoksilla

Mitä inflaatio tarkoittaa?
Euroopan keskuspankin tärkeimmät tehtävät ovat pitää euron arvo vakaana ja inflaatio hieman alle 2 prosentissa. Mutta mitä inflaatio tarkoittaa ja miten sitä mitataan? Miten EKP voi vaikuttaa siihen? lue lisää

Miten inflaatiota mitataan?
Inflaation mittaamisessa käytetään yhdenmukaistettua kuluttajahintaindeksiä (YKHI). lue lisää (englanniksi)