Μαθητικός Διαγωνισμός Generation €uro

Κορίτσι μπροστά σε υπολογιστή δηλώνει συμμετοχή στον Μαθητικό Διαγωνισμό Generation €uro

Τι μπορώ να μάθω;

Ο μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro σου δίνει την ευκαιρία να καταλάβεις με διαδραστικό τρόπο πώς λειτουργεί η νομισματική πολιτική στη ζώνη του ευρώ και πώς συνδέεται με την οικονομία. συνολικά.


Πώς μπορώ να συμμετάσχω στον διαγωνισμό;

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 11 χώρες της ζώνης του ευρώ στη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018. Φτιάξε μια ομάδα με συμμαθητές σου και έναν καθηγητή και λάβε μέρος σε κάθε γύρο του διαγωνισμού. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τους γύρους του διαγωνισμού, τους υπεύθυνους επικοινωνίας και τα βραβεία δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο του μαθητικού διαγωνισμού Generation €uro.


Κι αν τα καταφέρουμε...;

Η νικήτρια ομάδα από κάθε συμμετέχουσα χώρα, καθώς και η νικήτρια ομάδα από τα διεθνή ή τα ευρωπαϊκά σχολεία, θα προσκληθεί στην ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Εδώ θα λάβει μέρος σε ευρωπαϊκή εκδήλωση απονομής βραβείων με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΚΤ.

Προετοιμασία για τον διαγωνισμό

Ο Mario Draghi και ο Vítor Constâncio στη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ

Παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ
Κάθε έξι εβδομάδες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ εκφωνεί εισαγωγική δήλωση, με την οποία εξηγεί την απόφαση για τα επιτόκια, και στη συνέχεια απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Εικόνα γυναίκας που ψωνίζει σε σουπερμάρκετ

Τι είναι πληθωρισμός;
Το βασικό καθήκον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να διατηρεί την αξία του ευρώ σταθερή και τον πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2%. Αλλά τι είναι πληθωρισμός; Πώς υπολογίζεται; Και πώς μπορεί να τον επηρεάσει η ΕΚΤ; Περισσότερες πληροφορίες

Πώς υπολογίζεται ο πληθωρισμός;
Ο πληθωρισμός μετρείται με βάση τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή ή ΕνΔΤΚ. Περισσότερες πληροφορίες

Θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες;
Εδώ θα βρείτε βασικές έννοιες με απλά λόγια και νέες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της ΕΚΤ.