Priskonkurrence: Generation €uro Students’ Award

Pige foran computer i færd med at starte Generation Euro Students’ Award

Hvad kan jeg lære?

Ved at deltage i priskonkurrencen for elever af eurogenerationen, Generation €uro Students’ Award, kan du lære, hvordan pengepolitikken i euroområdet fungerer, og hvordan den på en interaktiv måde hænger sammen med økonomien som helhed.


Hvordan kan jeg deltage i konkurrencen?

Konkurrencen afholdes i 11 eurolande i skoleåret 2016-2017. Lav et hold med dine klassekammerater og en lærer og gå gennem hver enkelt konkurrencerunde. Nærmere information om tidsplanen, konkurrencerunderne, kontaktoplysninger og priser findes på webstedet for priskonkurrencen.


Og hvis vi klarer os godt...?

Vinderholdet fra alle deltagende lande samt vinderholdet fra internationale skoler eller Europaskoler vil blive inviteret til en europæisk prisuddeling i ECB i Frankfurt, hvor de vil få overrakt en pris af formanden for ECB.

Forberedelse til konkurrencen

Mario Draghi og Vítor Constâncio på ECB's pressekonference)

Se en pressekonference i ECB
Formanden for ECB giver på en pressekonference hver sjette uge en redegørelse for rentebeslutningen i de indledende bemærkninger, hvorefter han svarer på journalisternes spørgsmål.

Billede af kvinde, der køber ind i et supermarked

Hvad er inflation?
Den Europæiske Centralbanks hovedopgave er at holde euroens værdi stabil og inflationen lige under 2 %. Men hvad er inflation? Hvordan måles den? Og hvordan kan ECB påvirke den? Læs mere

Hvordan måles inflationen?
Den udtrykkes ved det harmoniserede forbrugerprisindeks (HICP). Find ud af det Læs mere

Vil du gerne vide mere?
Du kan læse om centrale begreber, forklaret med enkle ord, og få et indblik i ECB's aktiviteter her