Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

„Euro Video Challenge” este un concurs de videoclipuri pentru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Obiectivul este acela de a prezenta o temă economică legată de activitățile BCE într-un format simplu și antrenant.

Câștigătorii concursului „Euro Video Challenge” au fost anunțați în cadrul ceremoniei de premiere care a avut loc joi, 9 noiembrie 2017, cu ocazia celei de-a zecea aniversări a conferinței pe teme economice „Les Journées de l’économie” (Jéco), organizată la Lyon, în Franța. Urmărește cele mai importante momente din cadrul ceremoniei de premiere și ascultă opiniile finaliștilor concursului „Euro Video Challenge”.

Urmărește videoclipurile câștigătoare!

Videoclipul clasat pe primul loc, „Bitcoin, money of the future?”, a fost realizat de Jason Halbgewachs și Michiel van Aarnhem. Aceștia au primit un premiu în valoare de 4 000 de euro.

Premiul al doilea (3 000 de euro) a fost câștigat de Marina Quenan pentru videoclipul „Faut-il avoir confiance dans sa monnaie?”.

Premiul al treilea (2 000 de euro) a fost acordat pentru videoclipul „Le bitcoin peut-il remplacer l'€uro?”, creat de Arnaud Gantier și Valentin Levetti.

Poți urmări, de asemenea, videoclipurile realizate de ceilalți finaliști, Vid Kregar („Market ninjas, inflation and euroman”) și Théo Petrignet și Jules Marie („La BCE doit-elle aider les États en difficultés?”).

Concursul

Am invitat persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani să ne transmită, în perioada 6 iulie-24 septembrie 2017, un videoclip pe o temă economică legată de activitatea BCE. Concursul a implicat crearea unui film scurt care să fie antrenant și ușor de înțeles, adecvat pentru o audiență formată din tineri, probabil fără cunoștințe prealabile în domeniu.

A fost necesară transmiterea unui videoclip original (de maximum 2 minute și 20 de secunde), alături de scriptul corespunzător.

Am primit 53 de videoclipuri foarte creative din 15 țări ale Uniunii Europene. Cele mai bune videoclipuri au fost selectate pe baza următoarelor criterii:

  • conținutul: abilitatea dovedită de a formula mesaje clare și cunoștințele deținute pe tema aleasă;
  • aptitudinile de comunicare: originalitatea tehnicilor de comunicare utilizate;
  • calitatea divertismentului: valoarea educativă și accesibilitatea pentru persoanele care vizionează videoclipurile.

Mulțumim tuturor participanților!

Juriul

  • Benoît Cœuré: membru al Comitetului executiv, Banca Centrală Europeană
  • Christine Graeff: directoare generală, DG Comunicare, Banca Centrală Europeană
  • Agnès Bénassy-Quéré: profesoară, École d’Économie de Paris, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne
  • Luis Garicano: profesor, London School of Economics
  • Francesco Giavazzi: profesor, Innocenzo Gasparini Institute for Economic Research și Universitatea Bocconi
  • Jan Pieter Krahnen: profesor, SAFE Research Centre și Universitatea Goethe

Toate paginile din această secțiune