Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Ο διαγωνισμός Euro Video Challenge αφορά τη δημιουργία ενός βίντεο και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών. Σκοπός των συμμετεχόντων είναι να εξηγήσουν ένα οικονομικό θέμα σχετιζόμενο με τις δραστηριότητες της ΕΚΤ με τρόπο απλό και ψυχαγωγικό.

Οι νικητές του διαγωνισμού Euro Video Challenge ανακοινώθηκαν στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στη Λυόν της Γαλλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 10 χρόνια του οικονομικού συνεδρίου «Les Journées de l’économie» (Jéco). Δείτε τις καλύτερες στιγμές της τελετής βράβευσης και ακούστε τις δηλώσεις των φιναλίστ του διαγωνισμού Euro Video Challenge.

Δείτε τα βίντεο των νικητών!

Το καλύτερο βίντεο, με τίτλο «Bitcoin, money of the future?», ανήκει στους Jason Halbgewachs και Michiel Van Aarnhem, οι οποίοι έλαβαν το χρηματικό έπαθλο των 4.000 ευρώ.

Το δεύτερο βραβείο (3.000 ευρώ) απονεμήθηκε στη Marina Quenan για το βίντεο «Faut-il avoir confiance dans sa monnaie ?».

Το τρίτο βραβείο (2.000 ευρώ) έλαβαν οι Arnaud Gantier και Valentin Levetti για το βίντεο «Le bitcoin peut-il remplacer l’ €uro ?».

Μπορείτε επίσης να δείτε τα βίντεο των άλλων φιναλίστ, του Vid Kregar («Market ninjas, inflation and euroman») και των Théo Petrignet and Jules Marie («La BCE doit-elle aider les États en difficultés ?»).

Ο διαγωνισμός

Ζητήσαμε από άτομα μεταξύ 18 και 30 ετών να υποβάλουν ένα βίντεο στο οποίο θα παρουσίαζαν ένα οικονομικό θέμα σχετικό με τα καθήκοντα της ΕΚΤ από τις 6 Ιουλίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017. Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία μιας σύντομης, ευχάριστης και ευκολονόητης ταινίας, κατάλληλης για νεανικό κοινό που δεν έχει απαραιτήτως πρότερη γνώση του θέματος.

Έπρεπε να υποβληθεί ένα πρωτότυπο βίντεο (με διάρκεια το πολύ 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα) μαζί με το αντίστοιχο σενάριο.

Λάβαμε 53 ευφάνταστα βίντεο από 15 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιλογή των καλύτερων βίντεο έγινε με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  • περιεχόμενο: αποδεδειγμένη ικανότητα δημιουργίας ξεκάθαρων μηνυμάτων και γνώση του θέματος
  • επικοινωνιακές δεξιότητες: πρωτοτυπία όσον αφορά τις χρησιμοποιούμενες επικοινωνιακές τεχνικές
  • ψυχαγωγική αξία: εκπαιδευτική αξία και ευκολία στη θέαση

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες!

Η κριτική επιτροπή

  • Benoît Cœuré: Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • Christine Graeff: Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • Agnès Bénassy-Quéré: Καθηγήτρια, Paris School of Economics – Université Paris 1 Panthéon Sorbonne
  • Luis Garicano: Καθηγητής, London School of Economics
  • Francesco Giavazzi: Καθηγητής, Innocenzo Gasparini Institute for Economic Research και Bocconi University
  • Jan Pieter Krahnen: Καθηγητής, SAFE Research Centre και Goethe-Universität

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα